02 Martie 2021
345 accesări
0 comentarii

Când sunt micuţi, copiii nu pot spune exact ce îi doare, aşa că părinţii nu pot identifica exact cauzele durerii copiilor mici decât cu ajutorul medicului de familie şi al pediatrului. Tocmai de aceea, este important ca părinţii să apeleze la specialist pentru a identifica în mod corect cauzele disconfortului pe care cei mici îl resimt atunci când îi doare ceva.

Aşadar, durerile care pot genera senzaţia de durere la copilul mic sunt diverse. De exemplu, primii dinţişori apar, de cele mai mule ori, pe la şase ani, dar în cazul unora dintre ei, procesul de creştere a dinţilor începe abia după vârsta de un an.

Semnele sunt diferite de la un copil la altul, iar printre cele mai frecvente se numără: stare subfebrilă sau febră, stările de agitaţie din timpul nopţii, inflamaţia de la nivelul gingiilor. În această perioadă, copilul este irascibil, plânge destul de frecvent, produce o cantitate mai mare de salivă decât în mod normal şi are tendinţa de a încerca să-şi atenueze durerea prin introducerea degetelor în gură.

„Pentru a ameliora simptomele asociate erupţiei dentare, părinţii pot folosi geluri calmante pentru a diminua inflamaţia gingiilor. De asemenea, efectul acestora este mai rapid atunci când gingiile sunt şi masate uşor cu degetul. Un alt lucru pe care îl pot face este să lase bebeluşii să muşte dintr-un inel rece, de plastic, pentru creşterea dinţilor, răcit în prealabil în frigider şi sterilizat. În cazul în care durerile sunt puternice, sau dacă apar stările febrile, părinţii le pot administra copiilor medicamente cu triplu efect: antipiretic, analgezic şi anti-inflamator - disponibile atât sub formă de suspensie cu gust plăcut de portocale sau de căpşuni, cât şi sub formă de supozitoare”, a precizat dr. Evelina Moraru.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU