28 Noiembrie 2019
417 accesări
0 comentarii

Ştiaţi că zahărul şi produsele care conţin brânză creează dependenţă în corpul nostru? Vă întrebaţi de ce? În momentul în care limba simte zahărul se declanşează în creier eliberarea unor substanţe care conferă o stare de bine, lucru pe care îl simţiți și după un antrenament intens. Tocmai din acest motiv, aceste substanţe vă vor determina să nu renunţați la alimentul consumat, ci să-l doriți tot mai mult.

Potrivit dr. Emilia Corbu, medic de familie, dependenţa va fi cu atât mai periculoasă cu cât zahărul se află în combinaţie cu grăsimile. Astfel că, un fursec, un corn cu ciocolată sau o bucată de prăjitură va genera o dependenţă garantată şi nu trebuie să vă surprindă absolut deloc faptul că sunteți obsedați de dulciuri şi aveți nevoie de ele zilnic. În plus, combinaţia de zahăr, plus grăsimi este una mult mai periculoasă şi este recomandat să vă feriți pe cât posibil de ea, a adăugat specialistul.

Totodată, există persoane care sunt dependente de brânză şi nu de puţine ori le este foarte greu să reziste în faţa sortimentelor de produse de patiserie care există pe piaţă. De aceea, riscul de a consuma brânză în cantităţi exagerate este unul foarte ridicat.

Proteina din lapte şi brânză se numeşte cazeină, iar aceasta se dezintegrează în timpul digestiei şi eliberează o gamă întreagă de opiacee. De aceea, brânza şi laptele generează dependenţă şi activează aceleaşi regiuni cerebrale care sunt afectate în urma consumului de droguri.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU