03 Iulie 2019
645 accesări
0 comentarii

Pentru o bună funcționare a organismului, nelipsite din dietă sunt proteinele, deoarece acestea ne oferă energia de care avem nevoie, mențin senzația de sațietate pentru o perioadă îndelungată şi ajută recuperarea organismului în urma anumitor afecțiuni.

Studiile științifice încurajează consumul de proteine ca având cele mai multe beneficii pentru organism, indiferent că vorbim despre proteina din sursă animală sau cea din sursă vegetală. Proteinele conferă senzația de sațietate mult mai repede, fără să consumi foarte multă hrană, pentru că acestea reduc nivelul de grelină, hormonul foamei. Dacă doriți să scăpați de kilogramele în plus, reduceți carbohidrații şi consumați mai multă proteină. Aceasta este esențială dacă doriți să creșteți masa musculară şi forța, confirmă csid.ro.

În medie, o persoană ar trebui să consume zilnic 0.72 g proteine la un kilogram de masă musculară, dar aceste valori diferă în funcție de alți factori precum vârsta, stilul de viață, masa musculară şi starea generală de sănătate.

Există anumite semne pe care le sugerează organismul în cazul în care nu consumi suficiente proteine zilnic. În primul rând, pofta de mâncare este mai mare decât de obicei. Cel mai probabil, te vei confrunta cu situația în care vei simți în permanență nevoia de a ronțăi ceva. Asta înseamnă că dieta pe care o urmezi este prea bogată în zahăr şi carbohidrați şi mult prea săracă în proteine. Fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge sunt controlate de proteine, iar astfel reduc pofta de mâncare.

Durerile musculare şi de încheieturi sunt un alt semn, în special aspectul flasc al mușchilor arată că nu consumi suficiente proteine. Şi retenția de fluide este un indicator. Consumul redus de proteine duce la retenția de apă, iar astfel ne lovim de picioarele umflate. Amețelile, senzația de amețeală, vedere încețoșată şi scăderea puterii de concentrare pot fi asociate cu fluctuațiile nivelului de zahăr în sânge şi deficitul de proteine.

Madlena CĂLUGĂREANU

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU