17 Iulie 2019
466 accesări
0 comentarii

Când ţi-e lumea mai dragă şi concediul de vară bate la uşă, te trezești cu nesuferita răceală. Chiar dacă, de regulă, răceala apare cu precădere în sezonul rece, nu suntem feriți de ea nici în anotimpul cald, iar asta din cauza mediului umed, preferat de virusuri. Nimeni nu-şi dorește nas înfundat, dureri în gât, febră, strănut şi secreții nazale abundente.

Poți lua anumite măsuri pentru a scăpa mai repede de simptomele supărătoare. Iar pentru a face acest lucru, este recomandat să mănânci sănătos, optând pentru salate de legume sau fructe proaspete, carne slabă la grătar şi apă.

La fel de indicate sunt nucile şi semințele, bogate în zinc, seleniu, vitamina E şi vitamina A, substanțe despre care s-a demonstrat că pot ameliora simptomele de răceală. Nu strică şi un supliment cu acizi graşi Omega 3, despre care studiile afirmă că ar stimula producție de leucocite, celulele sistemului imunitar care apără organismul de boli, specifică csid.ro.

Mai multă vitamina C - toţi ştim deja cât de importantă este această vitamină pentru imunitate, iar studiile au arătat că un nivel crescut al acesteia în organism poate reduce cu până la 10% durata răcelii, precum şi simptomele specifice. Căpșunele, afinele, zmeura, murele, coacăzele, lămâile, ardeiul gras, pătrunjelul şi pepenele roșu se numără printre alimentele cu cel mai mare conținut de vitamina C. Iar vara este mai mult decât darnică la acest capitol şi ne pune la dispoziție aceste alimente în forma lor proaspătă, delicioasă.

Pentru grăbirea vindecării şi ameliorarea simptomelor, puteţi apela şi la tratamentele clasice cu antitermice, decongestionante nazale sau siropuri de tuse, dar vă recomandăm să puneţi mai întâi în practică sfaturile de mai sus; uneori, micile schimbări în alimentație şi în stilul de viaţă pot avea efecte la fel de benefice precum medicamentele.

Răceala de vară poate fi prevenită întărindu-vă sistemul imunitar care, la rândul său, este influențat de ceea ce mâncaţi, ceea ce beţi şi de activitatea fizică.

Madlena CĂLUGĂREANU

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii