24 Octombrie 2017
868 accesări
0 comentarii

Vaccinarea sau imunizarea activă este o metodă de profilaxie împotriva bolilor infecţioase. Cine a avut vreodată gripă ştie consecinţele acestei boli. Şi totuşi, multe persoane ezită să se vaccineze. Gripa este un exemplu despre cum miturile pot sta în calea unei bune îngrijiri medicale, o spun chiar medicii specialişti de la Centrul „Iowemed”.


„Multe persoane cred că vaccinul antigripal îi va îmbolnăvi de gripă. Probabil, acesta este cel mai frecvent mit şi cel mai persistent. Însă este imposibil sa faci gripă de la vaccin, deoarece acestaconţine virus inactivat, care nu poate cauza boala. Un alt mit este «oricum voi răci, chiar dacă mă vaccinez». Acesta are la bază două motive. Pe de o parte, sezonul de gripă este şi sezonul răcelii comune, determinate de un număr foarte mare de virusuri respiratorii şi oamenii cred că ceea ce au făcut este gripă, însă este doar o răceală banală, în majoritatea cazurilor. Pe de altă parte, este nevoie de aproximativ două săptămâni să se formeze anticorpi, care să te protejeze împotriva virusului gripal şi, dacă în acest interval de timp eşti expus la gripă, poţi să faci boala înainte de a fi protejat complet”, au explicat specialiştii de la „Iowemed”.


Potrivit acestora, chiar dacă eşti sănătos tun, tot există posibilitatea să te îmbolnăveşti de gripă şi să faci complicaţii severe. Copiii, adolescenţii şi adulţii care sunt activi şi sănătoşi pot, de asemenea, să facă o formă destul de gravă de gripă. Virusurile gripale sunt impredictibile şi fiecare sezon gripal reprezintă un risc pentru oricine.


„Nivelul de imunitate al organismului, ca urmare a vaccinării din sezonul anterior, descreşte pe măsura trecerii timpului. De asemenea, virusul gripal se modifică în fiecare an. Astfel, este posibil sa nu fii complet protejat în acest sezon. De aceea, vaccinarea este necesară în fiecare an. Astăzi, vaccinurile antigripale sunt sigure şi pentru femeia gravidă şi sunt recomandate în mod special. De fapt, vaccinarea antigripală, în timpul sarcinii, protejează nou-născutul de a face gripă. Anticorpii care se formează la mamă îl protejează pe copil câteva luni, după naştere”, au adăugat medicii centrului medical.

Pentru detalii, programări şi consiliere, apelaţi numărul de telefon

0241.962.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU