Stil de viaţă sănătos
998 accesări 06 Februarie 2018 0 comentarii

Reguli pentru a scăpa de mătreață. Ce recomandă specialiștii

Mătreaţa este o afecţiune extrem de răspândită a scalpului şi are multiple cauze: dezechilibrul hormonal, stresul, regimul alimentar impropriu, intoleranţa la anumite produse de îngrijire a părului.

În majoritatea cazurilor, mătreaţa se tratează folosind şampoane anti-mătreaţă. Dacă problema este mai serioasă, medicul dermatolog vă poate recomanda produse corespunzătoare pentru a scăpa de mătreaţă. Specialiștii recomandă să vă masați, în fiecare zi scalpul, timp de câteva minute, pentru a stimula circulaţia şi a îndepărta celulele moarte. De asemenea, părul trebuie spălat regulat, folosind un şampon anti-mătreaţă pe bază de fungicizi. Trebuie să-ţi clăteşti foarte bine părul pentru a îndepărta orice urmă din produsul utilizat.

Pentru părul gras este recomandată diluarea câtorva picături de zeamă de lămâie sau oţet de mere în apa folosită pentru clătirea părului. Evită folosirea excesivă a produselor pentru păr şi schimbă şamponul dacă nu scapi de mătreaţă. Există câteva tipuri de şampoane în farmacii împotriva mătreţii. Şampoanele medicale pot îndepărta senzaţia de iritaţie asociată mătreţii. Uleiul de in, multivitaminele, zincul, betacaro-tenul te ajută să controlezi formarea mătreţii. Există şi plante care vă pot ajuta să scăpaţi de această problemă.

Frunzele de urzică, scoarţa de mesteacăn, rădăcina de brusture, rozmarinul şi frunza de nuc, toate acestea au proprietăţi antiseboreice. Se folosesc după spălarea obişnuită, prin clătirea părului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.