24 Noiembrie 2020
490 accesări
0 comentarii

Deşi există atât opinii diferite privind utilizarea remediilor naturale pentru prevenirea sau tratarea infecţiilor tractului urinar, sunt mulţi specialişti care consideră că modificarea stilului de viaţă şi tratamentele naturiste şi homeopate pot preîntâmpina sau chiar vindeca aceste afecţiuni.

Astfel, o doză constantă de suplimente de citrat de calciu sau magneziu poate fi utilă în tratamentul infecțiilor vezicii urinare. Deoarece urina infectată care rămâne în vezica urinară în timpul nopții poate provoca iritații, suplimentele minerale ar trebui utilizate înainte de culcare, pentru a avea efecte optime.

Principalul remediu pare a fi sucul de afine, folosit de peste un secol pentru prevenirea şi tratarea infecțiilor de tract urinar. Deși în trecut s-a crezut că efectul pozitiv al afinelor este justificat prin producerea de acid în urină, dovezi recente sugerează că proantocianinele din compoziția afinelor au rolul de a preveni aderenţa bacteriilor la pereții tractului urinar. Astfel, bacteriile pot fi îndepărtate cu ușurință de către urină.

De asemenea, cantaris, apis mellifica, staphysagria, sarsasparilla sunt patru dintre cele mai frecvent folosite remedii homeopate pentru tratarea diverselor simptome de infecții ale tractului urinar. Uva-ursi este o plantă folosită ca remediu popular pentru anumite tipuri de infecții ale tractului urinar. Substanța activă este arbutin, fiind descompusă şi excretată în rinichi, unde se pare că are proprietăți antiseptice. Persoanele care suferă de afecțiuni ale rinichilor sau ficatului, femeile însărcinate, cele care alăptează şi copiii nu pot folosi uva-ursi. Printre efectele secundare care apar în urma administrării acestei plante este şi colorarea urinei în maro sau verde, greață, zgomote în urechi sau indigestie. În cazuri mai rare, uva-ursi a fost asociată cu dezvoltarea de leziuni retiniene, convulsii, cianoză, cancer sau chiar deces când sunt ingerate cantități mari perioade îndelungate de timp.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ