28 August 2019
632 accesări
0 comentarii

Odată cu instalarea sarcinii, viitoarea mămică va trece printr-o mulțime de transformări. Indiferent de mediul în care trăiește, ea va trebui să acorde o atenție sporită igienei intime, pe toată perioada sarcinii. Potrivit specialiștilor Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Euromaterna”, femeia va fi nevoită să facă mai mult dușuri călduțe sau băi generale cu apă călduță, în tot timpul sarcinii (cu excepția ultimei luni, când va fi înlocuită doar de dușuri).

„Săpunul obișnuit va fi înlocuit cu unul neiritant, pielea dumneavoastră fiind mai sensibilă în această perioadă. Apoi, după baie masați pielea ușor, cu un prosop aspru, întrucât acest lucru contribuie la mărirea supleței acesteia și la activarea circulației. Imediat după aceea, aplicați o cremă hidratantă pentru corp. În cazul în care transpirați abundent, vă puteți pudra cu talc sau cu pudră pentru copii. Rețineți, trebuie să evitați trecerea bruscă de la o temperatură la alta, băile cu aburi, șederea prelungită în apă și băile fierbinți sau reci, acestea putând declanșa contracții uterine”, au explicat medicii.

Când se declanșează contracțiile și ce sunt acestea? Contracțiile reprezintă o etapă importantă pentru orice naștere naturală. Ele pot fi de mai multe tipuri și sunt resimțite în mod diferit de la o femeie la alta.

Contracțiile reprezintă, practic, încordarea și relaxarea mușchiului uterin, ele contribuind, efectiv, la expulzia copilului din uter.

În sarcină, femeia se confruntă cu contracții Braxton-Hicks (sau contracțiile de antrenament), care pot apărea în orice moment după jumătatea sarcinii sau chiar pot lipsi. Aceste contracții ajută la maturarea cervixului, dar nu determină o dilatație cervicală sau o ștergere a colului specifică nașterii vaginale. De asemenea, mămica poate avea contracții false de travaliu. Acestea, în schimb, sunt neregulate și dispar, de obicei, dacă vă modificați poziția corpului. La final, veți avea de-a face cu contracțiile de travaliu.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU