27 Aprilie 2017
1048 accesări
0 comentarii

Odată cu venirea verii și începerea sezonului de plajă, informațiile despre protecția solară încep să abunde internetul. Paradoxal, multe persoane continuă să ignore sfaturile specialiștilor, chiar dacă numărul cazurilor noi de cancer de piele la 100.000 de locuitori a crescut anual cu 3% și cu 200% din 1975 până acum.

Aplică suficientă protecție solară!

Produsele de protecție solară pe bază de minerale, cum ar fi oxidul de zinc și dioxidul de titan sunt, de obicei mai groase în aparenţă, așa că de multe ori oamenii cred că aplică suficientă soluție, însă lucrurile nu stau chiar așa. Fundațiile de Cancer de Piele recomanda să aplicăm soluție o data la două ore, fiind indicat să consumăm jumătate de recipient în decursul unei zile de plajă.

Alege produse pe bază de ingrediente naturale

Optează pentru un spray cu protecție solară pe bază de ingrediente naturale. Pentru ten folosiți factor de protecție ridicat. În special vară, în ritualul de zi cu zi, trebuie să strecurați un produs cu factor de protecție ridicat. În general folosim creme cu protecție solară doar când mergem la plajă, însă soarele este la fel de puternic și în oraș. Pentru față folosiți protecție solară-cremă de față, antioxidantă, de protecție, pentru pielea sensibilă și delicată, cu maxnolia și ulei de argan-protecție foarte înaltă spf 50. Este mult mai ușor de aplicat, se absoarbe rapid în piele și protejează tenul pe lungă durată.

Nu folosiți soluții cu factor de protecție solară expirate

Cremele de protecție de obicei durează aproximativ doi ani nedeschise, însă odată ce ați desigilat capacul, va fi necesar să o consumați în decursul a câteva luni. De asemenea, contează foarte mult și felul în care sunt depozitate. Ținute sub soare și în căldură, își pierd din proprietăți mult mai rapid.

Cremele hidratante au, de obicei, un factor de protecție solară mult mai scăzut. Protecția din aceste creme nu durează toată ziua și nu se recomandă să se utilizeze că și creme pentru plajă.

Nu trebuie să neglijăm părul. Soarele poate daună la fel de mult și părului, care devine uscat și se degradează. De aceea, obișnuiește-te că în fiecare vară să investești în produse de îngrijire a părului cu SPF cât mai ridicat.

„Ieşind afară, în soare, fără a folosi protecție UV, riscați să estompati culoarea părului din cauza oxidării, a lipsei de umiditate și a stresului general”, explică specialiștii. Pe termen scurt vei observă că părul începe să se usuce și să devină deshidratat, iar pe termen lung putem vorbi chiar de îmbătrânirea prematură a părului, care se traduce prin reducerea volumului. Acea coadă mare, groasă cu care ești obișnuită, pe măsură ce înaintezi în vârstă, va deveni tot mai subțire, iar soarele nu face altceva decât să accelereze acest proces. Vară aduce, de asemenea, vânt, clor și apa sărată care produc radicali liberi ce atacă fibrele de păr, slăbindu-i integritatea și punându-l în pericol, creând un aspect general înțepător și fragil.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii