Sursa foto Universal SCI

Sursa foto Universal SCI
28 Octombrie 2020
537 accesări
0 comentarii

Cu toții știm că lipsa somnului ne poate afecta grav sănătatea, dar medicii sunt de părere că nici foarte multe ore de somn nu ne fac prea bine. De ce? Ei consideră că nevoia de a trage un pui de somn și în timpul zilei sau un somn prelungit prea mult dimineața nu sunt deloc benefice, ci mai degrabă semnalează o serie de boli, cum ar fi diabetul, depresia, apneea în somn sau hipotiroidismul.

Potrivit dr. Liliana Maxim, persoanele care se confruntă cu oboseală excesivă sau hipersomnie simt nevoia să ațipească în orice moment al zilei, chiar și atunci când s-au odihnit destul în timpul nopții. Despre persoanele care se confruntă cu această afecțiune se spune că au în lichidul encefalorahidian o substanță care acționează ca un somnifer natural.

Mai mult decât atât, hipersomnia apare încă din tinerețe, iar principalele cauze sunt disfuncțiile sistemului nervos autonom, abuzul de alcool sau de droguri, diferite traumatisme la nivelul capului sau alte prejudicii ale sistemului nervos central. Totodată, trebuie luate în calcul și alte afecțiuni medicale, precum scleroza multiplă, depresia, encefalita, epilepsia, obezitatea, diabetul sau hipotiroidismul sau sindromul Kleine Levin, este o tulburare neurologică rară care cauzează hipersomnie recurentă etc.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU