Sursa foto Elle.ro

Sursa foto Elle.ro
15 Septembrie 2020
598 accesări
0 comentarii

Dacă vă place să gătiți sparanghel, trebuie să știți că puteți găsi pe piață trei tipuri: sparanghel alb, verde și roșu-violet, dar cel mai des întâlnit este cel verde.

Nu obișnuiți să mâncați așa ceva? Înainte de a vă pune la punct meniul, ar trebui să luați în calcul și această legumă, datorită conținutului mare de vitamina A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, K, proteine, fibre dietetice, fier, zinc. La acestea se adaugă sodiul, calciul, magneziul, triptofanul, manganul, cuprul, potasiul, seleniul, acizii grași omega-3. De asemenea, sparanghelul conține aspargină (o substanță care stimulează producția de celule noi și sănătoase în organism).

Potrivit doxologia.ro, datorită concentrației ridicate de vitamine și minerale, sparanghelul luptă împotriva cancerului, protejează sistemul cardiovascular, reduce riscul apariției bolilor de inimă. În același timp, această legumă previne osteoporoza și osteoartrita, curăță aparatul digestiv, reduce grăsimea abdominală și previne malformațiile congenitale, fiind recomandat femeilor însărcinate. Totodată, este indicat pentru a preveni efectele îmbătrânirii premature, dar și pentru că reface și menține flora intestinală și are efect diuretic, recomandat în cazul retenției de apă, cistită, prostatită. În această ultimă situație, se recomandă a se face un decoct din 20 grame de sparanghel, la un litru de apă, care se bea pe parcursul zilei. Cura se ține până la dispariția simptomelor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU