16 Noiembrie 2020
618 accesări
0 comentarii

Călcâiele uscate şi crăpate constituie o problemă frecvent întâlnită. Pentru multe persoane, aceasta reprezintă o problemă pur cosmetică, dar se cunoaşte că prin neglijarea ei se poate ajunge la lucruri mult mai grave. Astfel, prin adâncirea fisurilor, pielea începe să sângereze şi disconfortul de odinioară se transformă în durere, precizează doctorulpicioarelor.ro.

Potrivit medicilor, pielea călcâielor se aspreşte şi se crapă din cauza glandelor sudoripare inactive, ca urmare a statului prelungit în picioare, dar există şi alte cauze precum obezitatea, pantofii decupaţi la spate, platfusul, psoriazisul, eczema, tulburări ale glandei tiroide, diabetul, folosirea excesivă a apei fierbinţi în timpul băilor, lipsa sau deficienţa de vitamine, minerale şi zinc etc.

Problema este că dacă nu luăm nicio măsură, pielea devine tot mai uscată, iar cea din jurul degetelor mari şi a călcâielor crapă şi provoacă durere. Pot apărea, de asemenea, dificultăţi de mers, dificultăţi în a petrece mai mult timp în picioare, mâncărimi şi arsuri, precum şi persistenţa simptomelor în pofida tratamentelor cu medicamente mai mult sau mai puţin scumpe.

Pentru a scăpa de această problemă, puteţi recurge la zeama de lămâie, care se aplică direct pe zona cu pricina, fie se adaugă în apa călduţă în care se vor ţine picioarele timp de 30 de minute. Procedura se va repeta timp de 5-7 zile, apoi va urma o pauză de câteva zile. Concomitent, pe parcursul zilei, se pot utiliza creme hidratante sau alte produse care să revigoreze ţesutul pielos de pe tălpi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU