Este suficient să folosiți doar o cremă de zi sau ar trebui să luați în considerare și utilizarea unei creme de noapte? Potrivit specialiștilor, fiecare dintre aceste două tipuri de produse au rol diferit, dar complementar în îngrijire. De exemplu, cremele de față de zi sunt formulate pentru a hidrata și proteja pielea de factori externi - soarele, poluarea și alte agresiuni din mediu. Pe de altă parte, cremele de noapte vor ajuta pielea să se regenereze în ...
Conceptul de calorii negative se referă la alimentele, printre acestea fructele și legumele, care, în timpul digestiei, ard mai multă energie decât cea pe care o conțin. Asta înseamnă că organismul folosește mai multe calorii pentru a metaboliza nutrienții din alimentele pe care le ingerați. Potrivit specialiștilor, acest concept se referă în special la proteine: aportul caloric este de patru calorii pe un gram, iar pentru a le metaboliza, organismul consumă ...
Descuamarea și exfolierea pielii sunt două procese diferite care au loc la nivelul epidermei. Deseori, cei doi termeni sunt confundați datorită aspectului similar al tenului în urma desprinderii unor porțiuni din stratul superior al pielii. Potrivit specialiștilor, descuamarea are loc atunci când bariera protectoare a pielii este agresată în urma anumitor acțiuni de lezare sau iritare sau poate fi un efect apărut din cauza deshidratării tenului. Procesul se ...
Lipsa vitaminei A, dar și a altor vitamine în organism poate reprezenta o adevărată problemă. Înainte de toate, trebuie să știți că aceasta este un nutrient extrem de important pentru păstrarea sănătății ochilor, prevenind inflamarea lor și reducând riscul apariției cataractei. În același timp, ajută la creșterea imunității organismului, fiind un antioxidant puternic, previne uscarea pielii, păstrând pielea strălucitoare, fără riduri și ...
În general, ridurile sunt una dintre problemele de estetică cu care se confruntă foarte multe femei, și, mai nou, la vârste din ce în ce mai tinere. Fie că este vorba despre mediul în care trăiesc, despre felul în care îşi îngrijesc pielea sau despre stresul cotidian din cauza căruia faţa şi tenul au foarte mult de suferit, ridurile apar la toată lumea, mai devreme sau mai târziu. Tocmai de aceea, prevenirea şi tratarea lor este ...
Carnea de pui este unul dintre cele mai frecvente sortimente de carne consumate pe întregul glob, având în vedere gustul plăcut și rapiditatea cu care este preparată. Potrivit specialiştilor, aceasta a fost dintotdeauna o sursă importantă de proteine în alimentația umană. Mai mult decât atât, acest tip de carne este o sursă excelentă de nutrienți, oferind o gamă largă de vitamine, minerale și alte substanțe necesare pentru o sănătate bună ...
Tenul mixt este caracterizat de o combinație de zone grase (în special în zona T - frunte, nas, bărbie) și zone uscate sau normale pe restul feței. Potrivit specialiștilor, există mai mulți factori care pot contribui la apariția și exacerbarea tenului mixt, cum ar fi genetica, de exemplu. Predispoziția genetică joacă un rol semnificativ în determinarea tipului de piele. Ca urmare, dacă părinții sau bunicii dumneavoastră au sau au avut un ten mixt, este posibil ...
Laptele de ovăz este una dintre cele mai populare alternative de lapte fără lactoză, consumat des de persoanele care au alergii la lactoză, soia sau nuci. Potrivit specialiștilor, acesta este făcut din cereale, nu conține lactate și este potrivit pentru vegani. Produsul este realizat din înmuierea crupelor integrale tăiate sau întregi în apă, amestecând și strecurând lichidul rezultat. În timp ce laptele de nuci este făcut într-un mod ...

