Țelina a fost apreciată pentru calitățile sale terapeutice din cele mai vechi timpuri, fiind considerată chiar un medicament deosebit de prețios, bogat în vitamine și minerale. Aceasta este recomandată în hipertensiune arterială, reumatism, gută și chiar astenie sexuală. Rădăcina acestei legume conține nenumărate substanțe cu efecte vindecătoare. Trebuie știut, însă, că ele se găsesc preponderent în coaja țelinei, pe care de obicei gospodinele o ...
Având în vedere agitația de zi cu zi a oamenilor, nu este de mirare că în anumite momente mulți se simt extenuați. Așa că, pe lângă odihnă și alimentație, este recomandat să acordați puțină atenție aspectului ochilor și tenului, folosind ingrediente la îndemână, cu efecte benefice. Specialiștii spun că pentru ochii umflați de oboseală și așa-numitele pungi de sub ochi, tăiați câteva felii de castravete și puneți-le pe ochi ...
Vă plac nucile? Acestea constituie o sursă esenţială de nutrienţi folositori pentru sănătatea organismului, având multiple beneficii, de la asigurarea nivelului optim de bacterii prietenoase în intestin la menţinerea frumuseţii pielii, potrivit dailymail.co.uk. Un studiu recent a dezvăluit faptul că arahidele asigură un nivel optim de bacterii prietenoase în sistemul digestiv şi pot preveni intoxicaţiile alimentare. De exemplu, nucile de Brazilia sunt o sursă ...
Specialiştii susţin că ceaiul de mesteacăn are un efect excepţional asupra rinichilor, contribuind la diureză. Ca urmare, organismul este ajutat să se detoxifice, tenul se curăţă şi chiar o serie de boli încep să se vindece. Ca urmare a calităţilor sale antiinflamatorii şi analgezice, acesta este recomandat în tratamentul reumatismului şi a artitelor. Pentru persoanele care suferă de gută, medicii recomandă adăugarea unui vârf de linguriţă de bicarbonat ...
Vă plac prunele uscate? Înainte de a zice nu, ar trebui să vă gândiți că acestea conțin o varietate de antioxidanți care protejează celulele și componentele acestora de deteriorarea oxidativă. Antioxidanții sunt substanțe care apără organismul împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi. Apoi, se cunoaște că radicalii liberi sunt asociați cu dezvoltarea a numeroase boli, inclusiv boli de inimă, multe forme de cancer, afecțiuni neurogenerative ...
Cu toții știm că fructele și legumele ne ajută să ne menținem sănătatea în parametri optimi, dar puțini cunosc calitățile incontestabile ale ridichilor. Specialiștii spun că ridichile pot fi considerate un leac pentru multe probleme de sănătate, deoarece conțin carbohidrați, vitamina C, acid folic, vitamina B6, potasiu, magneziu, zinc și fosfor. În ceea ce privește conținutul caloric, 100 de grame de ridichi conțin doar 70 de calorii. În același timp ...
În cazul în care nu știați, există câteva plante ce nu ar trebui să fie consumate de femei în timpul sarcinii. De ce? Pentru că acestea pot dăuna sănătății copilului, provocând chiar și avort spontan. Altfel spus, plantele cunoscute sub denumirea de plante abortive conțin ingrediente active care pot favoriza apariția contracțiilor, declanșând un avort, în special în primele luni de sarcină. Din acest motiv, femeile ...
Morcovul este considerat de către specialiști a fi un adaos sănătos pe care îl puteți trece pe lista de legume din dieta dumneavoastră. Aceste legume rădăcinoase conțin o serie de compuși sănătoși cum ar fi beta-carotenii, falcarinolul, vitamina A, minerale și antioxidanți în cantități ample. Așa că mâncați cu încredere morcovi și beți suc de morcovi, întrucât acesta curăță și reface ficatul, dar este sinonim și cu sănătatea ...