În afară de faptul că arată rău, bătăturile cauzează, deseori, disconfort şi dureri. Tocmai de aceea, starea picioarelor noastre, modul în care mergem şi tipul de încălţăminte pe care o purtăm sunt de obicei responsabile pentru formarea bătăturilor. Acestea apar de cele mai multe ori în zona călcâiului şi în partea externă a degetului mare. Potrivit dr. Corina Năstase, este extrem de important să ştim să alegem corect ...
De cele mai multe ori, bolile de fiere sunt mai des întâlnite la femei, decât la bărbaţi, dar cu toate că sunt extrem de deranjante, de obicei nu sunt grave. Există, însă, o confuzie între colecist, care este un organ, o pungă şi bilă sau fierea, care este conţinutul lichid al colecistului. Ca urmare, deseori, oamenii spun că suferă de bilă, când de fapt suferă de o boală de colecist. Potrivit dr. Ema Leu, bolile colecistului vă pot ...
Chiar dacă este lipicios, propolisul este extrem de sănătos. Acesta conţine flavonoide, aminoacizi, substanţe antibiotice, acizi graşi, fier, calciu, magneziu, siliciu, staniu, vitamine (A, B, E, PP) şi multe alte substanţe benefice pentru organism. Dr. Georgeta Nicolae spune că acesta ne ajută foarte mult, propolisul putând fi folosit cu succes în tratamentul multor boli. Cei interesaţi, trebuie să ştie că există două căi principale de administrare a propolisului: ...
Nu există om care să nu fi avut, la un moment dat, stomacul deranjat şi să nu fi experimentat stări repetate de flatulenţă. Când devin, însă, gazele intestinale îngrijorătoare? Dr. Adela Mancaş afirmă că acumularea lor excesivă la nivelul intestinelor provoacă distensie abdominală. „Pacienţii trebuie să ştie că bacteriile provenite din alimente produc aceste gaze, aşa că, dacă nu avem o dietă adecvată, nu facem suficientă mişcare şi nu ne ...
Multe persoane nu știu că toate părțile componente ale gutuiului pot fi folosite în scopuri terapeutice, pornind de la frunze, fructe, sâmburi, până la cotor și chiar scoarța de pe crengile tinere ale gutuiului. Potrivit nutriționistului Isabela Naum, aceste fructe sunt extrem de benefice organismului, în primul rând datorită conținutului lor ridicat de apă, dar și a zaharurilor, vitaminelor și mineralelor (calciu, fier, fosfor, potasiu). În ...
Bătrânii, în general, se confruntă cu osteoporoza, adică o scădere a densității minerale osoase, când structura osului devine rarefiată și duce la fracturi asociate unor traumatisme minore. În general, pierderea de masă osoasă începe cam după 30 de ani. De regulă, pacienții de sex feminin sunt predispuși mai mult la această patologie, deoarece, după apariția menopauzei, scade mult nivelul hormonal de estrogeni care ajută la menținerea ...
Păstârnacul face parte din familia rădăcinoaselor. Specialiștii spun că, deși arată ca morcovii, păstârnacul este, de fapt, mai hrănitor și are un gust complet diferit. Gătit, păstârnacul are o textură untoasă și un gust dulce, care nu poate fi comparat cu ușurință cu al altor legume. Această legumă are un conținut bogat de potasiu, fibre, fiind, de asemenea, și o importantă sursă de vitamina B, vitamina C, zinc, fier și calciu, fiind ideal pentru ...
Fie că sunteţi mereu pe fugă şi nu aveţi timp să mâncaţi liniştiţi sau pur şi simplu aveţi prostul obicei de a mânca foarte repede, trebuie să fiţi conştienţi de faptul că vă pândesc anumite pericole pe viitor, dacă nu vă schimbaţi acest comportament. În rândurile ce urmează vom trece în revistă cele mai serioase probleme pe care le puteţi dobândi dacă mâncaţi repede. Potrivit dr. Andra Silvestru, creierul uman are nevoie ...