Încălţămintea cu toc duce, deseori, la apariţia bătăturilor
Sfatul medicului 24 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Încălţămintea cu toc duce, deseori, la apariţia bătăturilor

În afară de faptul că arată rău, bătăturile cauzează, deseori, disconfort şi dureri. Tocmai de aceea, starea picioarelor noastre, modul în care mergem şi tipul de încălţăminte pe care o purtăm sunt de obicei responsabile pentru formarea bătăturilor. Acestea apar de cele mai multe ori în zona călcâiului şi în partea externă a degetului mare. Potrivit dr. Corina Năstase, este extrem de important să ştim să alegem corect ...

Citește mai mult

Grăsimile favorizează apariţia problemelor bilei
Sfatul medicului 23 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Grăsimile favorizează apariţia problemelor bilei

De cele mai multe ori, bolile de fiere sunt mai des întâlnite la femei, decât la bărbaţi, dar cu toate că sunt extrem de deranjante, de obicei nu sunt grave. Există, însă, o confuzie între colecist, care este un organ, o pungă şi bilă sau fierea, care este conţinutul lichid al colecistului. Ca urmare, deseori, oamenii spun că suferă de bilă, când de fapt suferă de o boală de colecist. Potrivit dr. Ema Leu, bolile colecistului vă pot ...

Citește mai mult

Propolisul poate fi folosit cu succes în tratamentul multor boli
Sfatul medicului 23 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Propolisul poate fi folosit cu succes în tratamentul multor boli

Chiar dacă este lipicios, propolisul este extrem de sănătos. Acesta conţine flavonoide, aminoacizi, substanţe antibiotice, acizi graşi, fier, calciu, magneziu, siliciu, staniu, vitamine (A, B, E, PP) şi multe alte substanţe benefice pentru organism. Dr. Georgeta Nicolae spune că acesta ne ajută foarte mult, propolisul putând fi folosit cu succes în tratamentul multor boli. Cei interesaţi, trebuie să ştie că există două căi principale de administrare a propolisului: ...

Citește mai mult

Atenţie ce mâncaţi! Flatulenţa apare din cauza alimentaţiei
Sfatul medicului 22 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Atenţie ce mâncaţi! Flatulenţa apare din cauza alimentaţiei

Nu există om care să nu fi avut, la un moment dat, stomacul deranjat şi să nu fi experimentat stări repetate de flatulenţă. Când devin, însă, gazele intestinale îngrijorătoare? Dr. Adela Mancaş afirmă că acumularea lor excesivă la nivelul intestinelor provoacă distensie abdominală. „Pacienţii trebuie să ştie că bacteriile provenite din alimente produc aceste gaze, aşa că, dacă nu avem o dietă adecvată, nu facem suficientă mişcare şi nu ne ...

Citește mai mult

Gutuile pot fi folosite și în scop terapeutic
Sfatul medicului 22 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Gutuile pot fi folosite și în scop terapeutic

Multe persoane nu știu că toate părțile componente ale gutuiului pot fi folosite în scopuri terapeutice, pornind de la frunze, fructe, sâmburi, până la cotor și chiar scoarța de pe crengile tinere ale gutuiului. Potrivit nutriționistului Isabela Naum, aceste fructe sunt extrem de benefice organismului, în primul rând datorită conținutului lor ridicat de apă, dar și a zaharurilor, vitaminelor și mineralelor (calciu, fier, fosfor, potasiu). În ...

Citește mai mult

Osteoporoza poate fi prevenită. Aveți grijă la alimentație!
Sfatul medicului 18 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Osteoporoza poate fi prevenită. Aveți grijă la alimentație!

Bătrânii, în general, se confruntă cu osteoporoza, adică o scădere a densității minerale osoase, când structura osului devine rarefiată și duce la fracturi asociate unor traumatisme minore. În general, pierderea de masă osoasă începe cam după 30 de ani. De regulă, pacienții de sex feminin sunt predispuși mai mult la această patologie, deoarece, după apariția menopauzei, scade mult nivelul hormonal de estrogeni care ajută la menținerea ...

Citește mai mult

Păstârnacul este ideal pentru diversificarea alimentației copiilor
Sfatul medicului 18 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Păstârnacul este ideal pentru diversificarea alimentației copiilor

Păstârnacul face parte din familia rădăcinoaselor. Specialiștii spun că, deși arată ca morcovii, păstârnacul este, de fapt, mai hrănitor și are un gust complet diferit. Gătit, păstârnacul are o textură untoasă și un gust dulce, care nu poate fi comparat cu ușurință cu al altor legume. Această legumă are un conținut bogat de potasiu, fibre, fiind, de asemenea, și o importantă sursă de vitamina B, vitamina C, zinc, fier și calciu, fiind ideal pentru ...

Citește mai mult

Nu mai mâncaţi pe fugă! Evitaţi obezitatea!
Sfatul medicului 17 Septembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Nu mai mâncaţi pe fugă! Evitaţi obezitatea!

Fie că sunteţi mereu pe fugă şi nu aveţi timp să mâncaţi liniştiţi sau pur şi simplu aveţi prostul obicei de a mânca foarte repede, trebuie să fiţi conştienţi de faptul că vă pândesc anumite pericole pe viitor, dacă nu vă schimbaţi acest comportament. În rândurile ce urmează vom trece în revistă cele mai serioase probleme pe care le puteţi dobândi dacă mâncaţi repede. Potrivit dr. Andra Silvestru, creierul uman are nevoie ...

Citește mai mult

1...221222223224225...580