Sursa foto: Hindustan Times

Sursa foto: Hindustan Times
11 Februarie 2020
7277 accesări
0 comentarii

Stresul, suprasolicitarea, munca multă, lipsa orelor de relaxare sunt cei mai frecvenţi factori care determină căderea părului. De asemenea, al doilea mare grup de factori care ne lasă fără păr în cap sunt factorii endocrini (hormonali), precum şi diversele afecţiuni endocrine care determină căderea părului. În plus, unele afecţiuni din sfera ovariană contribuie şi ele la acest lucru.

O altă grupă de factori este predispoziţia congenitală şi, nu în ultimul rând, alimentaţia săracă în anumite principii alimentare şi curele prelungite de slăbire. Din acest motiv, investigarea bolnavului care prezintă alopecie este complexă, costisitoare, iar rezultatele post-terapeutice nu se văd imediat, necesitând perioade lungi de tratament.
„Alopecia este o afecţiune des întâlnită. Alopecia poate fi de mai multe tipuri. În primul rând, există alopecia difuză (rărirea părului) şi alopecia circumscrisă sau alopecia areată (denumită şi peladă, respectiv căderea părului într-un singur loc)”, explică dr. Gheorghe Nicola, medic dermatolog.
Tocmai de aceea, acesta recomandă ca atunci când observăm diferite probleme ale scalpului sau cădere intensă a părului, neobişnuită, să ne adresăm specialistului, pentru a identifica factorii care determină acea pierdere şi tratamentul adecvat.
Totuşi, atunci când părul ne cade este un fenomen normal, atunci când nu e vorba de o cantitate mare. Oamenii au în jur de 100.000 de fire de păr la nivelul scalpului, iar între 50 şi 100 se pierd în fiecare zi. Astfel, când cade un fir de păr, el este înlocuit de un altul din acelaşi folicul şi reîncepe ciclul de creştere.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ