18 Octombrie 2019
638 accesări
0 comentarii

Durerile de inimă pot fi provocate de supărare, tristeţe, dar mai ales de stresul cotidian în care ne aflăm cu toţii. Specialiştii susţin că, în urma stărilor enumerate mai sus, inima începe să ne creeze probleme de sănătate, explicaţia fiind aceea că supărarea, emoţiile negative duc la creşterea ritmului respiraţiei.

De asemenea, presiunea sângelui creşte ca urmare a comprimării vaselor de sânge, cu alte cuvinte, există o relaţie directă între nivelul de stres şi apariţia bolilor de inimă.

Relaţia directă dintre stres şi bolile de inimă este dovedită de o mulţime de studii. Mai exact, un nivel ridicat de stres duce la o creştere cu peste 50% a riscului de dezvoltare a bolilor de inimă.

De asemenea, sunt cercetători care susţin că un nivel ridicat de cortizol care ajunge în fluxul de sânge poate creşte riscul de moarte subită cardiacă.

Aşadar, pentru a avea o inimă sănătoasă, nu trebuie să faceţi mari sacrificii, însă trebuie să vă impuneţi câteva reguli simple, care, odată intrate în rutina zilnică, devin extrem de simple. În primul rând, spun medicii, ni se recomandă consumul a cinci porţii de legume şi fructe pe zi.

Începeţi cu un mic dejun care include şi o astfel de porţie, după care luaţi o gustare în care să nu uitaţi de fructe sau legume. Apoi, chiar dacă recomandările standard sunt de a face măcar 30 de minute de sport zilnic, chiar şi zece minute de activitate fizică de intensitate moderată în fiecare zi sunt benefice pentru organism. De exemplu, studiile făcute până acum au arătat că între 60 şi 90 de minute pe săptămână de activitate fizică poate reduce riscul de boli cardiovasculare cu până la 50%.

De asemenea, şi calitatea somnului este importantă pentru o inimă sănătoasă. Poate fi o provocare să vă faceţi timp pentru odihnă de calitate, dar merită. Chiar dacă fiecare persoană poate avea un alt necesar de ore de somn pentru a fi în formă, încercaţi să dormiţi opt ore pe noapte.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU