08 Mai 2020
943 accesări
0 comentarii

Când te simți demoralizat, îți vine să te repezi într-o cutie cu prăjituri sau o pungă cu chipsuri, dar acestea nu te ajută decât pe termen scurt. Există și alimente sănătoase care, consumate frecvent, îți îmbunătățesc starea de spirit și contribuie la sănătatea creierului.

Cercetările recente subliniază relația dintre nutriție și sănătatea mintală. Cu toate acestea, este important de menționat că starea de spirit poate fi influențată de mulți factori, cum ar fi stresul, mediul de lucru, somnul neodihnitor, moștenirea genetică, nu doar de anumite deficite nutriționale.

Prin urmare, este dificil să stabilești cu exactitate dacă alimentele îți revigorează sau nu starea de spirit. Cu toate acestea, s-a demonstrat că anumite alimente sănătoase îmbunătățesc sănătatea creierului și contracarează tulburările de dispoziție, conform doc.ro.

Un astfel de aliment este peştele gras. Acizii grași Omega-3 sunt un grup de grăsimi esențiale pe care corpul nu le poate produce (deci trebuie obținute din alimentație) și care par să joace un rol-cheie în dezvoltarea creierului. Peștele gras, precum somonul și tonul alb, sunt bogate în două tipuri de omega-3 care sunt asociate cu niveluri mai scăzute ale depresiei. Se recomandă să consumăm pește de aproximativ trei ori pe săptămână.

La fel de eficientă este şi ciocolata, întrucât este bogată în mulți compuși care stimulează starea de spirit. Zahărul poate îmbunătăți dispoziția, deoarece este o sursă rapidă de combustibil pentru creier. Cacaua este bogată în flavonoide care cresc fluxul de sânge către creier, reduc inflamațiile și stimulează sănătatea creierului, toate acestea contribuind și la reglarea stării de spirit. Ca să nu mai spunem că gustul plăcut, textura și mirosul pot promova, de asemenea, buna dispoziție. Se pot consuma 1-2 pătrate de ciocolată neagră cu 70% cacao pe post de gustare.

Alimente fermentate precum iaurtul, kefirul și varza murată pot îmbunătăți atât sănătatea intestinală, cât și starea de spirit.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Madlena CĂLUGĂREANU