05 Februarie 2017
1358 accesări
0 comentarii

Telemedicina reprezintă la ora actuală o alternativă pentru rezolvarea unor probleme de zi cu zi. Practic, prin acest sistem, pacientul poate obţine o a doua opinie. În privinţa medicilor, dincolo de faptul că beneficiază de aparatură, este vorba de interpretarea datelor medicale. Altfel spus, medicul este susţinut în interpretarea datelor de specialişti.

Trebuie precizat că acest lucru este uşor de realizat în spital, unde doctorii se pot consulta între ei, dar când vine vorba de medicii de familie, mai ales în cazul celor din zonele mai puţin populate, probabilitatea ca ei să fie în contact cu alţi medici este mai mică, iar acest suport îi ajută considerabil.

„Telemedicina este un proiect al Ministerului Sănătăţii, iar la acest moment avem deja 60 de cabinete de medicină de familie din judeţul Constanţa incluse în proiect”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ), dr. Constantin Dina.

Acesta este de părere că sistemul de telemedicină este un lucru extraordinar pentru populaţie, mai ales că unii oameni locuiesc în zone greu accesibile, iar iarna, spre exemplu, nu se poate ajunge la ei. În aceste situaţii, dacă medicul are vreun dubiu asupra diagnosticului, le poate trimite unui specialist sau poate fi ghidat pentru punerea unui diagnostic complex.

„Noi sperăm să implementăm acest sistem din primăvară, dar încă aşteptăm lămuriri de la minister în privinţa aceasta”, a precizat directorul DSPJ.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU