Sfatul medicului
61 accesări 30 Ianuarie 2023 0 comentarii

Terapia cu aerosoli, recomandată în tratamentul a numeroase boli

Aţi încercat vreodată terapia cu aerosoli? Aceasta este un sistem de tratament care permite administrarea de substanțe sau medicamente sub formă de aerosoli prin inhalare. În ziua de azi, medicii folosesc nebulizatoare, care sunt niște dispozitive pentru administrarea unor tratamente special concepute pentru inhalare. În general, dispozitivele la care facem referire pot transforma lichidele în particule de aerosoli. Mai departe, ele creează o ceață fină pe care pacientul o poate respira. În general, cea mai frecventă utilizare a terapiei cu aerosoli este administrarea de medicamente bronhodilatatoare la pacienții cu astm și bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC). Cu toate acestea, terapia cu aerosoli este utilizată și în tratamentul altor boli, precum fibroza chistică, infecția cu HIV și bronșiectazia.

Cu ajutorul terapiei cu aerosoli, cadrele medicale pot administra bronhodilatatoare sau medicamente corticosteroide, mucolitice care ajută la eliminarea mucusului, dar și substanțe precum soluția salină, care fac ca secrețiile să fie mai lichide și nu numai. În general, principalul avantaj este faptul că terapia cu aerosoli permite administrarea directă de substanțe sau medicamente, astfel încât acestea să intre imediat în contact cu zonele afectate ale căilor respiratorii. Astfel, se obține un efect rapid la doze mai mici. Mai mult, terapia cu aerosoli are mai puține efecte secundare decât administrarea sistemică a medicamentelor, pentru că substanța sau medicamentul ajunge direct la nivel bronșic.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.