01 Februarie 2020
630 accesări
0 comentarii

Sunteţi fumător, dar aţi trecut de la ţigările clasice la cele electronice?

Ţigările electronice dispun de containere umplute cu un lichid care este, de obicei, realizat din nicotină, arome şi alte substanţe chimice. Practic, acestea au la bază un dispozitiv de încălzire, care transformă apoi lichidul în vapori care sunt inhalaţi când trageţi din ea.

Dr. Lucia Minea este de părere că cele mai multe ţigări electronice conţin nicotină chimică, însă aceasta, la rândul ei, creează dependenţă. Aşa că, atunci când decideţi să nu mai utilizaţi ţigara electronică apare riscul de a dezvolta stări de apatie şi nervozitate acută.

„Acesta este şi motivul pentru care nicotina nu este recomandată persoanelor cu probleme cardiace, iar unele cercetări demonstrează faptul că poate afecta arterele destul de serios. Iată principalele probleme de sănătate pe care le pot crea ţigările electronice: dăunează creierului în curs de dezvoltare al adolescenţilor şi le-ar putea afecta memoria şi atenţia; afectează dezvoltarea fătului în cazul femeilor însărcinate. Ele, cel puţin, nu ar trebui să utilizeze nimic cu nicotină. În plus, anumite mărci conţin substanţe chimice, inclusiv formaldehidă, utilizată adesea în materiale de construcţii, dar şi un alt ingredient utilizat în antigel, care poate cauza cancer”, a explicat medicul.

Totodată, aromele, atât de plăcute, ridică şi ele multe probleme. Spre exemplu, unii producători folosesc un produs chimic cu gust de unt numit diacetil, care este adesea adăugat la alimente cum ar fi popcorn-ul. Atunci când este inhalat, poate fi periculos.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU