Sursa Publika.md

Sursa Publika.md
23 Martie 2020
750 accesări
0 comentarii

Consumate ca aliment sau preparate sub formă de ceai sau tinctură, urzicile au proprietăţi diuretice, dar pot ajuta şi la oprirea sângerărilor. În acelaşi timp, susţin specialiştii, urzica are efecte emoliente şi expectorante, antiseptice, hipoglicemiante (în amestec cu frunze de dud, nuc şi teci de fasole scade zahărul din sânge la diabetici), antidiaretice, depurative (ajută la eliminarea toxinelor din corp) şi galactogene (stimulează secreţia de lapte).

În plus, această plantă de culoare verde activează circulaţia sângelui, elimină cloruriile şi acidul uric din organism, influenţând favorabil combaterea reumatismului şi gutei. Este, totodată, un foarte bun vitaminizant, fiind recomandată suferinzilor de anemie. De asemenea, frunzele de urzică sunt folosite în tratarea bolilor renale, ajutând la dizolvarea şi eliminarea nisipului din rinichi.

Datorită vitaminei K, ceaiul din frunze de urzică are calitatea de a opri hemoragiile şi, de aceea, se recomandă în tratamentul menstruaţiilor abundente şi neregulate sau a hemoragiilor uterine după naştere.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU