Sursa: Avantaje.ro

Sursa: Avantaje.ro
07 Aprilie 2020
748 accesări
0 comentarii

V-ați obișnuit să aveți gene lungi, frumoase și arcuite, iar acum ați observat că vă cad? Pentru foarte multe doamne și domnișoare, acest lucru se poate transforma într-un adevărat coșmar, mai ales că genele dau un plus de frumusețe și ne ajută, deseori, să obținem un machiaj perfect al ochilor.

Această afecțiune este denumită madaroză, fiind o anomalie care poate afecta atât genele, cât și sprâncenele. Simptomele se manifestă prin rărirea liniei genelor și sprâncenelor, apariția unor goluri și fragilitatea generală a acestora. Dr. Cristiana Dobrescu spune că factorul care declanșează căderea genelor și sprâncenelor poate varia, de la rutina de machiaj și până la dietă sau diverse afecțiuni.

Cu toate acestea, în foarte multe situații, problema poate fi declanșată de tiroidă. În același timp, genele pot cădea și odată cu instalarea menopauzei, datorită reducerii nivelului de estrogen, care încetinește creșterea părului și duce la slăbirea foliculului de păr. Astfel, în timp, genele se subțiază și se răresc. Vinovată de căderea genelor sau a sprâncenelor poate fi şi blefarita, o inflamație a pleoapelor și a foliculului genelor, care poate provoca roșeață, mâncărime și arsură și, în unele cazuri, poate duce la căderea genelor. Blefarita poate fi cauzată de o varietate de lucruri, inclusiv alergii, infestări parazitare sau infecții bacteriene. Chiar şi în aceste condiţii, reprezentantele sexului frumos nu trebuie să se panicheze, deoarece genele cresc cu o viteză de aproximativ 0, 15 mm pe zi, iar o geană „trăieşte” între cinci şi şase luni, înainte de a cădea.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU