22 Ianuarie 2018
857 accesări
0 comentarii

Faringita sau roşul în gât, cum i se mai spune, poate apărea în special la copii, dar şi la adulţi. Desigur, sub sintagma „roşu în gât” sunt incluse mai multe afecţiuni ce prezintă simptome asemănătoare, dar care necesită tratamente diferite.

Faringita se manifestă prin simptome de durere, febră, dificultăţi la înghiţire, ganglioni umflaţi. Totuşi, se întâmplă uneori ca aceasta să fie însoţită de o bronşită cronică sau de sinuzită. Trebuie precizat că virozele, în mod special, pot afecta faringele, fie că sunt nişte viroze cu tropism, cu atracţie pentru zona faringiană, fie că este vorba despre o faringită în cadrul bolilor infecţioase, a precizat dr. Gheorghe Comşa, medic specialist ORL.

La rândul lor, aceste viroze produc o congestie, o roşeaţă la nivelul structurilor faringiene, respectiv a amigdalelor, a vălului palatin şi, ceea ce este de reţinut, virozele se pot complica ulterior cu infecţii microbiene, dintre care cea mai redutabilă este amigdalita acută pultacee (cu puroi).

În această situaţie, starea generală este alterată, pacienţii acuză febră mare, cefaleea este prezentă şi pe lângă durerea care apare la examinarea faringelui, se constată prezenţa puroiului sub formă de puncte sau chiar depozite piramidale.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU