Sursa Graying with grace

Sursa Graying with grace
11 Iunie 2020
537 accesări
0 comentarii

Dacă vă gândiţi că picioarele nu pot avea de suferit, vă înşelaţi amarnic. Diversele afecţiuni, o slabă circulaţie la nivelul picioarelor, încălţămintea neadecvată sau chiar tăierea greşită a unghiilor sunt factori care pot duce la apariţia diferitelor probleme ale picioarelor. Mai grav este că, netratate corect şi la timp, acestea pot conduce, în unele cazuri, chiar până la amputaţie. Tocmai de aceea, specialiştii în domeniul podiatriei trag un semnal de alarmă să ne îngrijim cu mai multă atenţie picioarele pentru a evita eventualele afecţiuni ce pot apărea.

În acest sens, se recomandă verificarea periodică a picioarelor şi menţinerea unei bune igiene a piciorului, pentru a nu ajunge în situaţii grave ce pot duce chiar la pierderea membrelor inferioare, au precizat reprezentanţii Asociaţiei de Podiatrie.

„Dacă se observă o circulaţie sanguină deficitară, această problemă trebuie comunicată medicului pentru a lua măsurile care se impun. Măsuri imediate, la îndemâna oricui, recomandate pentru îmbunătăţirea circulaţiei sunt: reducerea timpului de expunere la temperaturi scăzute sau la apă rece, evitarea purtării de încălţăminte neadecvată, renunţarea la fumat. Realizarea de exerciţii, în special la persoanele care stau jos foarte mult, mersul pe jos, masajul şi băile calde la picioare stimulează de asemenea circulaţia”, au mai spus aceştia.

Medicii au precizat că se va acorda o atenţie deosebită încălţămintei, alegerea acesteia fiind extrem de importantă. Se ştie că piciorul îşi modifică conformaţia de-a lungul timpului, iar lăţimea piciorului poate creşte odată cu vârsta. Acesta este şi motivul pentru care alegerea încălţămintei potrivite este foarte importantă.

Ca urmare, specialiştii recomandă ca partea superioară a pantofului să fie făcută din material moale, flexibil, pentru a se potrivi cu forma piciorului. Talpa trebuie să asigure o susţinere solidă şi să nu fie alunecoasă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU