picioare

picioare

948170860_a51eced7ce_z

948170860_a51eced7ce_z

iStock_000008458019Small

iStock_000008458019Small

untitled

untitled

iStock_000008458019Small

iStock_000008458019Small

Nice-legs-with-the-right-care

Nice-legs-with-the-right-care

long legs of relaxed lady with orange towel #2

long legs of relaxed lady with orange towel #2
02 Octombrie 2012
985 accesări
0 comentarii
„Principalii factori care duc la apariţia lor sunt ereditatea, hormonii sexuali feminini, forţa gravitaţională şi forţele dinamicii musculare. Factorul genetic este poate cel mai important factor predispozant de apariţie a varicelor”, a declarat pentru Cuget Liber, dr. Raluca Pasăre, lector universitar medic specialist chirurgie generală din cadrul clinicii Varicoline, Constanţa.

Varicele reprezintă o afecţiunea inestetică şi dureroasă, întâlnită la peste 60 % dintre femeile cu vârsta cuprinsă între  20 şi 50 de ani.

Varicele sunt reprezentate de venele dilatate, alungite sau sinuoase, indiferent de dimensiuni. Situate în principal la nivelul picioarelor acestea se manifestă prin dilataţii permanente ale vaselor de sânge care aparţin sistemului venos superficial. Insuficienţa venoasă face ca varicele să fie cu atât mai supărătoare pentru doamne, cu cât ele se manifestă prin senzaţie de presiune şi durere surdă la nivelul membrelor. Aceste simptome apar mai ales în cazul persoanelor care adoptă pentru timp îndelungat aceeaşi poziţie, care depun efort fizic intens, căldura şi umiditatea excesivă. Alţi factori care pot genera această afecţiune sunt: obezitatea, care datorită surplusului de greutate care apasă pe picioare, adânceşte leziunile peretelui venos; sarcina, situaţie în care varicele pot apărea în primul trimestru din cauza secreţiei crescute de progesteron; traumatisme care au afectat circulaţia sângelui. Tratamentul varicelor nu implică mereu intervenţia chirurgicală Modalităţile de tratare şi vindecare a varicelor depind de stadiul bolii varicoase. Vizita la medicul specialist este esenţială în prima fază a bolii, deoarece un diagnostic stabilit în timp util poate reduce semnificativ complicaţiile bolii.” Dacă până nu demult, singura metodă de tratament era intervenţia chirurgi-cală, în prezent ne stă la dispoziţie scleroterapia, reprezentată de anularea unor vene prin injectare de substanţă sclerozantă in lumenul venei. Folosind substanţele recent apărute, riscul complicaţiilor este minim, metoda fiind indicată pacienţilor care se prezintă la medic în stadii in care nu există reflux la nivelul venei safene”, a mai precizat dr. Raluca Pasăre. Vena safenă este un vas superficial mic, care asigură întoarcerea sângelui din membrele inferioare în inimă. Dacă boala nu este tratată ea poate manifesta ulceraţii cutanate, adică răni la nivelul pielii, care se pot transforma în infecţii, ulceraţii de gambă, tromboflebită sau vase sparte. Infecţiile grave îi afectează în primul rând pe diabetici „Pacienţii diabetici sunt predispuşi la ulceraţia piciorului, cu evoluţie rapidă. Când apar infecţii la nivelul acestei ulceraţii, acestea sunt foarte agresive şi se asociază adesea cu apariţia gangrenei ce poate duce la pierderea piciorului”, a mai declarat dr. Raluca Pasăre. Astfel atât în cazul bolii varicoase cât şi în cazul rănilor produse pe fondul diabetic, necesită tratamentul imediat. În funcţie de dimensiunea venelor dilatate, 1-3 şedinţe de tratament pentru fiecare picior în parte pot duce la vindecare. Intervalul între şedinţe este stabilit de la caz la caz , de medicul specialist. Dacă leziunile provocate la nivelul venelor sunt depistate în timp util, medicul poate recurge la tratamentul local, cu pansamente active ce pot cicatriza rănile. Grija permanentă pentru un organism echilibrat, o dietă sănătoasă, un program activ şi vizitele medicale de rutină sunt factori redutabili în combaterea bolilor.
Taguri articol: important varice

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase