10 Octombrie 2019
857 accesări
0 comentarii

Pe parcursul celor nouă luni de sarcină se schimbă multe lucruri: kilograme acumulate în plus, vergeturi, nopţi albe etc. Una dintre problemele cu care se confruntă majoritatea gravidelor se referă la apariţia vergeturilor, care apar când corpul ia proporţii într-un timp scurt, iar pielea nu poate ţine pasul cu această transformare. În acest fel, fibrele de colagen şi de elastină se rup, iar la suprafaţă încep să se vadă nişte vinişoare albe, de care veţi scăpa abia după ce veţi naşte.

„Vergeturile apar acolo unde elasticitatea pielii nu este suficientă. La aproape 90% dintre femei apar fie pe abdomen, fie pe sâni sau coapse”, explică specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”. Aceştia au adăugat că o altă problemă ivită în sarcină se referă la arsurile la stomac. Multe dintre viitoarele mame suferă de piroze, fenomen prin care acidul gastric urcă pe esofag, situaţie provocată de puternica impregnare hormonală din primele luni de sarcină. Apoi, vrem, nu vrem, intervin mâncărimile de la nivelul abdomenului. Acestea sunt chiar frecvente la femeile însărcinate. Aceste mâncărimi, au loc, de fapt, deoarece pielea este supusă unei întinderi puternice.

O altă transformare prin care veţi trece este lărgirea mameloanelor, care în acest interval se şi închid la culoare. Nu vă panicaţi! Totul va reveni la normal la un timp după naştere.

Picioarele umflate sunt şi ele tare supărătoare. „Aveţi impresia că picioarele vă cântăresc tone, dor şi sunt umflate. Se întâmplă chiar să aveţi mâncărimi. De fapt, de-a lungul sarcinii, uterul se măreşte. Acesta apasă pe abdomen şi pe bazin, comprimând venele, iar circuitul venos se desfăşoară mai anevoios. Trebuie, însă, să recunoaşteţi că toate acestea au o importanţă mică, dacă le comparăm cu minunea de a avea un bebeluş”, susţin medicii constănţeni.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU