Sfatul medicului
30 accesări 15 Noiembrie 2022 0 comentarii

Vezica hiperactivă le poate afecta viața emoțională copiilor

Vezica hiperactivă la copii este un sindrom care determină nevoia urgentă de a urina. Partea proastă este că, în unele cazuri, nevoia este atât de urgentă, încât poate fi dificil de controlat și poate provoca chiar și urinări involuntare. Medicii consideră că aceasta este a doua cea mai frecventă cauză de disfuncție a vezicii urinare la copii, după udarea patului. În multe cazuri, intensitatea nevoii face imposibil controlul urinării. Prin urmare, copilul poate urina accidental sau poate avea scurgeri de urină. Acest lucru poate provoca, de asemenea, probleme grave în viața copilului, afectându-i negativ viața socială sau emoțională. De fapt, dacă cel mic urinează accidental cu o anumită frecvență, el sau ea poate începe să evite sau să refuze să participe la diferite activități sau evenimente, de teama de a nu urina accidental în fața altora.


Teoria actuală indică faptul că o vezică hiperactivă poate fi corelată cu maturizarea târzie a sistemului nervos central. Astfel, atunci când vezica se umple, reflexul de inhibare a urinării nu este activat în mod corespunzător. Medicii sunt de părere că această afecțiune ar putea fi legată și de problemele fizice ale copilului, cum ar fi anomalii ale tractului urinar sau ale vezicii urinare sau infecții renale. Totuși, vezica hiperactivă poate fi corelată și cu alte afecțiuni, cum ar fi constipația. În alte cazuri, problema apare din cauza faptului că cel mic nu a învățat cum să controleze corect urinarea.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.