27 Iulie 2016
3224 accesări
0 comentarii

„Vinişoarele sparte“,cum sunt numite popular,sau venectaziile, în termeni medicali, reprezintăo problemă deranjantăpentru multe persoane, estetic vorbind, precum şi în ce priveşte simptomele manifestate în urma apariţiei acestora. Dr. Raluca Alice Melihov, medic specialist, chirurgie generală, competenţe în flebologie, ne prezintă detalii despre o metodă inovatoare de tratament,cu rezultate garantate.

Aceste mici vase de sânge dilatate, de cele mai multe ori, au o cauză genetică, dar pot apărea şi la femeile însărcinate, la persoanele obeze ori din cauza unor modificări în organism, de natură hormonală. În cazul în care aveţi în familie persoane cu o astfel de problemă, medicii specialişti atenţionează că trebuie să fiţi precauţi şi să evitaţi factorii care ar putea declanşa dilatarea venelor.

„Venectaziile sau vasele sparte de la nivelul membrelor inferioare re-prezintă o problemă care apare la peste 50% din femeile adulte. Termenul de venectazii se referă la acele vase de sânge dilatate, cu aspect de pânză de păianjen, ce apar din cauza pre-dispoziţiei genetice, a sarcinii, a statului prelungit în picioare, obezităţii, tulbu-rărilor hormonale”, ne informeazădr. Raluca Melihov, specialist, chirurgie generală.

În timp, persoanele care au venec-tazii ar putea suferi complicaţii ale bolii varicoase. Tratamentul ajută persoanele afectate prin ameliorarea simptomelor, dar şi prin îmbunătăţirea estetică a suprafeţelor afectate.

„Întrucât sunt destul de inestetice, este important de ştiut că pacientele pot beneficia de un tratament minim invaziv, care nu doar îmbunătăţeşte aspectul estetic al piciorului, dar previne complicaţiile bolii varicoase şi ame-liorează simptomele, precum durere, edem, senzaţie de picioare grele, crampe nocturne”, precizează medicul specialist.

Cel mai eficient tratament: scleroterapia cu spumăTratamentul indicat în tratarea venec-taziilor este scleroterapia. Cu ajutorul acestei terapii, venele dilatate se estompează, treptat, iar pacienţii se pot bucura de o recuperare rapidă.

„Tratamentul de elecţie este reprezentat de scleroterapie, respectiv injec-tarea unei soluţii direct în vena dilatată. Procedura se desfăşoară în regim ambulator. Pacientele părăsesc clinica imediat, fără a acuza vreun disconfort, iar restricţiile sunt minime. Se va evita expunerea la soare şi efortul fizic intens”, atenţionează specialistul în chirurgie generală.

Dr. Raluca Melihov, care s-a confruntat cu multe cazuri de acest gen, explică procedurile prin care venec-taziile pot deveni doar o amintire. Prin scleroterapia cu spumă, simptomele sunt înlăturate, pacientul se poate bucura de un aspect estetic plăcut, iar calitatea vieţii este îmbunătăţită.

„În clinica noastră, practicăm scle-roterapia cu spumă, care se dovedeşte extrem de eficientă, vasele sparte estompându-se treptat până la dis-pariţie, în câteva săptămâni de la procedură. O alternativă la tratamentul prin scleroterapie este reprezentată de ablaţia prin laser, care se adresează şi vaselor sparte de la nivelul feţei sau decolteului. Indicaţia între cele două proceduri se face de către medicul fle-bolog, în funcţie de aspectul şi dia-metrul vaselor de sânge vizate”, explică specialistul.

Pentru mai multe informaţii, dar şi programări, puteţi apela numărul de telefon 0727.112.077.

Taguri articol: boli şi afecţiuni varice

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU