17 Martie 2016
1704 accesări
0 comentarii

Hiperaciditatea apare atunci când stomacul secretă acid gastric în exces care poate determina simptome dureroase. Secreţia abundentă de suc gastric provoacă o serie de simptome: disconfort şi arsuri gastrice, regurgitări şi senzaţie de stomac „prea plin”. Excesul de acid apare, de regulă, în urma consumului de alimente picante şi condimentate. Acesta mai este cauzat şi de abuzul de alcool, tutun, ceai şi cafea şi mese neregulate. Unele alimente pot inflama mucoasa gastrică.


„Pirozisul este cel mai comun simptom asociat cu hiperaciditatea şi se caracterizează prin arsură în zona inimii, deoarece lichidul gastric se prelinge din stomac în esofag. Acest simptom este cel mai des întâlnit la femeile însărcinate. Ca remedii fitoterapeutice se recomandă un regim pe bază de ceaiuri de muşeţel, sunătoare şi flori de tei. Frunzele de zmeur, florile de salcâm, florile de gălbenele şi obligeana contribuie, de asemenea, la diminuarea acidităţii gastrice. Adoptarea unui regim alimentar pe bază de alimente alcaline şi eliminarea alimentelor acide din dietă este obligatorie”, afirmă dr. Mirela Stângaciu, fitoterapeut.

Taguri articol: sfatul medicului alcool alimente apa regim alimentar condiment simptome pirozis

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU