13 Mai 2016
2249 accesări
0 comentarii

Astmul este o boală cronică de plămâni, caracterizată prin probleme recurente de respiraţie şi prin simptome ca lipsa de aer, respiraţie şuierătoare, senzaţie de apăsare în piept şi tuse.

Afecţiunea nu poate fi vindecată, dar cei diagnosticaţi cu astm pot duce o viaţă normală, activă, dacă respectă câteva reguli simple: iau medicamente prescrise de medic, merg la controale periodice, nu fumează, se feresc de polen, praf şi păr de animale, învaţă să îşi dea seama când astmul lor se agravează şi cum trebuie să reacţioneze.

„Astmul este o boală care poate fi ţinută sub control. Este important ca pacienţii să ştie că pot duce o viaţă normală dacă îşi iau tratamentul şi se feresc de factorii de risc”, a declarat dr. Florin Mihălţan, specialist pneumologie.

Potrivit statisticilor, astmul afectează mai mult de 300.000.000 de oameni în toată lumea şi este cea mai răspândită boală cronică printre copii. Doar în Europa, 30.000.000 de persoane suferă din cauza astmului. În Europa, unul din patru pacienţi a avut cel puţin o criză de astm atât de severă, încât nu a putut nici măcar să ceară ajutor. În Europa de Vest, o persoană moare din cauza astmului în fiecare oră. În România, se estimează că sunt între 800.000 şi 1.000.000 de cazuri de astm.

Taguri articol: sfatul medicului astm

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU