Sfatul medicului
34 accesări 05 August 2022 0 comentarii

Cum se manifestă colicile renale în sarcină

Pe timpul celor nouă luni de sarcină, femeia trece printr-o mulţime de schimbări. Mai mult decât atât, modificările pe care le suferă corpul femeii în acest interval facilitează apariţia durerilor abdominale şi a colicilor renale. Specialiştii spun că, în unele cazuri, colicile renale pot indica orice, de la sarcină ectopică până la naştere prematură. Pentru început, unul dintre semnele timpurii ale sarcinii este colica renală, deoarece poate indica implantarea embrionului în uter. Acest tip de durere durează de la una la două zile şi este similară cu durerea menstruală. De regulă, aceasta apare în partea inferioară a abdomenului, înainte de data obişnuită a menstruaţiei. Cu toate acestea, s-ar putea repeta pe măsură ce copilul creşte, din cauza presiunii pe care o exercită asupra uterului. Modificările fiziologice care apar în timpul sarcinii afectează adesea ritmul digestiv, ceea ce provoacă crampe şi dureri abdominale.


De asemenea, în timpul sarcinii, apar o serie de modificări fiziologice, inclusiv digestia mai lentă. În cel de-al doilea trimestru, colicile renale apar din cauza presiunii puse de bebeluş asupra muşchilor şi ligamentelor. Mai exact, apar crampe în ligamentul rotund, care este responsabil de susţinerea uterului.

Taguri articol: sfatul medicului

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.