23 Februarie 2024
14 accesări
0 comentarii

Puţină lume ştie că volbura este folosită în detoxificare şi susţine secreţia biliară, influenţând favorabil ficatul. În plus, susţin specialiştii, decoctul din această plantă ajută la eliminarea unor simptome precum stări de greață, balonare sau durere în partea dreaptă a abdomenului.

De asemenea, frunzele verzi de volbură au efect astringent, fiind recomandate pentru grăbirea vindecării rănilor superficiale. În cazul rănilor purulente sau a arsurilor ușoare, aveţi nevoie de o infuzie obținută din 20 grame frunze uscate și mărunțite la o cană cu apă clocotită, lăsate la infuzat 15 minute. Se fac spălături locale de mai multe ori pe zi. Totodată, infuzia de volbură este un remediu eficient pentru tratarea tusei seci, deoarece are efecte calmante şi expectorante, iar tulpina plantei grăbește vindecare răcelilor.

Fierbeţi 4-5 tulpini de plantă în 500 ml de apă, aproximativ cinci minute și turnaţi amestecul în apa din cadă. Pentru a prepara ceaiul, turnaţi o cană de apă clocotită peste o lingură de plantă uscată și mărunțită, pe care o veţi lăsa la infuzat aproximativ 10-15 minute. La final, strecuraţi lichidul și beţi două căni pe zi, îndulcite cu miere. Datorită efectului său laxativ, ceaiul de volbură tratează constipaţia şi îmbunătăţeşte digestia. Bine de știut! În combinație cu zeama de cartofi, infuzia de volbură este un remediu eficient împotriva ulcerului stomacal.

Taguri articol: sfatul medicului vindecare balonare efecte miere

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU