15 Iunie 2022
431 accesări
0 comentarii

Scabia sau râia este o boală extrem de contagioasă și se poate răspândi foarte rapid. Tocmai de aceea, este important ca toate persoanele afectate să se trateze pentru a o elimina. Înainte de toate, însă, trebuie să știți că afecțiunea este cauzată de un parazit, un acarian care trăiește în piele, iar simptomele inițiale pe care le produce sunt greu de identificat. Partea proastă este că pătrund în piele și cauzează reacții alergice, iar dacă nu este tratat la timp, acest simptom poate duce la infecții secundare.

Conform unor studii, simptomele scabiei debutează la 1-2 săptămâni după infestarea inițială, doar că reinfestarea poate cauza simptome în 48 de ore. Unul dintre cele mai vizibile simptome ale scabiei este reprezentat de senzațiile intense de mâncărime, în special noaptea. Inițial, se formează niște pete mici și roșii. Apoi, pe măsură ce boala se agravează, se vor forma cruste sau pielea se va coji.

Din nefericire, acarienii caută pliuri sau crăpături la nivelul pielii: între degete, în încheieturi, pe coate, fese sau sfârcuri și chiar în regiunile intime. Mai mult decât atât, acești paraziți se pot ascunde și în accesorii precum ceasurile de mână, brățările, curelele și inelele. Un remediu recomandat pentru ameliorarea simptomelor este aloe vera, considerat a fi un ingredient excelent pentru tratarea mâncărimilor cutanate. În plus, gelul acestei plante are abilitatea de a regenera pielea, a ameliora inflamațiile și a vindeca regiunea vizată. De asemenea, datorită proprietăților sale hidratante și reparative, aloe vera poate ameliora pielea iritată. Un alt tratament poate fi uleiul esențial de arbore de ceai, acesta având capacitatea de a vă scăpa de mâncărimi, dar nu poate elimina ouăle acarienilor îngropate în aceasta.

Taguri articol: pediatrie sfatul medicului

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU