10 Martie 2022
2865 accesări
0 comentarii

Polipii nazali sunt o afecţiune destul de frecventă la copii, mai ales la cei care au răceli frecvente. De altfel, potrivit medicului primar specialist Anca Sima, una dintre cauzele care favorizează dezvoltarea polipilor nazali sunt răcelile repetate, insuficient tratate sau chiar netratate.

Primele simptome care pot trăda prezenţa polipilor sunt respiraţia pe gură şi sforăitul. Totuşi, dacă polipii sunt insuficient dezvoltaţi, nu există niciunul dintre simptomele caracteristice. Potrivit specialiştilor, polipii nazali sunt formaţiuni pseudo-tumorale, necanceroase, care apar pe membranele mucoase ale cavităţii nazale sau pe sinusurile paranazale.

Cu toate că polipii nazali pot crea probleme la orice vârstă, aceştia se dezvoltă în special în copilărie şi adolescenţă. De asemenea, copilul afectat are senzaţia de nas înfundat, iar când i se va cere să respire pe nas, se va plânge că nu trece destul aer. De aceea, bolnavul va respira mai tot timpul pe gură. În plus, va suferi constant de rinoree (scurgeri de mucozităţi nazale), dând impresia că este în permanenţă răcit. Cu timpul, îşi va pierde mirosul şi chiar şi senzaţia gustativă. Bineînţeles, în timpul nopţii va sforăi; frecvent va avea ochii roşii, de la o iritaţie conjunctivală şi se va plânge de dureri de cap. De aceea, medicul recomandă să mergem de urgenţă cu copilul la un specialist ORL, pentru un diagnostic de certitudine.

Taguri articol: sfatul medicului

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU