Cum să mănânci puţin şi să te saturi repede
Alimentație 09 Februarie 2020 de Andreea PERHAIŢĂ

Cum să mănânci puţin şi să te saturi repede

Digestia poate fi uşurată nu doar mâncând puţin sau alimente uşoare, ci şi mestecând fiecare îmbucătură cât trebuie. Mestecând mai mult timp, vă asiguraţi o cantitate mai mare de amilază (o enzimă digestivă care se găseşte în salivă), care este amestecată în fiecare îmbucătură şi ajută sistemul digestiv să funcţioneze adecvat. Înghiţind deodată mâncarea înseamnă că nu vei şti dacă ai ...

Citește mai mult

Renunţaţi la zahăr şi veţi fi mult mai în formă!
Alimentație 05 Februarie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Renunţaţi la zahăr şi veţi fi mult mai în formă!

Chiar dacă vă place zahărul, trebuie să ştiţi că acesta este un adevărat inamic la adresa sănătăţii noastre. Din nefericire, zahărul nu ne strică doar dinţii, dar ne afectează şi organele, ceea ce este şi mai grav. Mai mult decât atât, un consum îndelungat al unei cantităţi mari de zahăr poate avea un efect devastator asupra organismului. Nutriţioniştii sunt de părere că zahărul este chiar mai periculos decât grăsimea, asta pentru că toată ...

Citește mai mult

Alimentele mucegăite, extrem de periculoase pentru oameni
Alimentație 23 Ianuarie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Alimentele mucegăite, extrem de periculoase pentru oameni

De-a lungului timpului, aţi observat că, indiferent cât de curat ar fi în casa dumneavoastră, mucegaiul tot încearcă să îşi facă apariţia şi vă strică alimentele, iar odată stricate, acestea reprezintă un pericol la adresa sănătăţii noastre. Potrivit nutriţionistului Rebeca Nistor, mucegaiul reprezintă evoluţia unor bacterii în anumite medii, acestea fiind în general toxice şi periculoase pentru oameni. „Daţi mereu deoparte ...

Citește mai mult

Slăbiți mâncând ce trebuie și nu ce vreți
Alimentație 29 Decembrie 2019 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Slăbiți mâncând ce trebuie și nu ce vreți

Vreți să slăbiți? În aceste condiții, este foarte important să știți ce și cum să mâncați, pentru a ajunge la greutatea mult visată. Specialiștii spun că atunci când dorim să slăbim, nu trebuie să ne înfometăm, deoarece după dietă vom avea tendința de a recupera mesele pierdute. Secretul în aceste diete este reprezentat de alimentele pe care le consumăm și de sațietatea acestora. Practic, există alimente care transmit un semnal către ...

Citește mai mult

Protecția Consumatorilor: ATENȚIE LA COZONACI!
Alimentație 20 Decembrie 2019

Protecția Consumatorilor: ATENȚIE LA COZONACI!

Umplutura unor cozonaci care se vând pe piaţa românească variază considerabil, respectiv între 3,8% şi 40%, având în vedere că un cozonac are în medie între 500 grame şi un kilogram, iar din punct de vedere al aditivilor alimentari, numărul acestora se situează între 0 şi 9 E-uri, potrivit rezultatelor unui studiu publicat vineri de Asociaţia Naţională de Protecţie a Consumatorilor – InfoCons și citat de Agerpres. Asociaţia ...

Citește mai mult

Veganismul nu este egal cu sănătatea, dar oamenii trebuie învăţaţi să nu mai mănânce parizer
Sfatul medicului 20 Ianuarie 2017 de Vali PAPATANASIU

Veganismul nu este egal cu sănătatea, dar oamenii trebuie învăţaţi să nu mai mănânce parizer

Trăim o perioadă nefastă, în care numărul mare de persoane bolnave de cancer a crescut alarmant. Numai la nivelul judeţului Constanţa, medicii oncologi declară că fac faţă cu greu valului de pacienţi şi că persoanele bolnave sunt preponderent tineri şi copii. După cum bine ştim, această boală necruţătoare este pusă pe seama alimentaţiei nepotrivite, de proastă calitate, plină de chimicale, a unui stil de viaţă sedentar, a poluării şi a consumului de ...

Citește mai mult

CUM NE DETOXIFIEM CORPUL IARNA?
Nutriţie 17 Ianuarie 2017

CUM NE DETOXIFIEM CORPUL IARNA?

În secolul stresului şi al poluării, interacţionăm zilnic cu peste 80.000 de chimicale toxice, pe care tot noi le-am creat. Din acest motiv, imunitatea noastră este din ce în ce mai scăzută, obosim tot mai des şi este momentul pentru a adopta o strategie zilnică de detoxifiere, pentru a ne recăpăta energia de odinioară. Pe timpul iernii, misiunea noastră este cu atât mai grea, cu cât corpul nostru este mai sedentar şi tinde să înmagazineze mai ...

Citește mai mult

Mihaela Bilic: „ULEIUL DIN SALATĂ ÎNGRAŞĂ MAI MULT DECÂT SLĂNINA. De ce mâncăm acum grăsime de cocos şi palmier şi contestăm carnea de porc?”
Nutriţie 16 Ianuarie 2017

Mihaela Bilic: „ULEIUL DIN SALATĂ ÎNGRAŞĂ MAI MULT DECÂT SLĂNINA. De ce mâncăm acum grăsime de cocos şi palmier şi contestăm carnea de porc?”

Tocăniţa şi ciorba nu sunt un pericol pentru siluetă sau pentru sănătate atâta timp cât sunt gătite în casă, cu produse simple. Mediul nutriţionist Mihaela Bilic vorbeşte, într-un interviu pentru „Dilema Veche” despre obiceiul mâncatului sănătos, dar şi despre miturile din alimentaţie. „Dacă mâncăm în continuare produsele simple, nu e un pericol. Gătitul în casă nu e un pericol. Tocăniţa şi ciorba nu ...

Citește mai mult

1...34567...11