Digestia poate fi uşurată nu doar mâncând puţin sau alimente uşoare, ci şi mestecând fiecare îmbucătură cât trebuie. Mestecând mai mult timp, vă asiguraţi o cantitate mai mare de amilază (o enzimă digestivă care se găseşte în salivă), care este amestecată în fiecare îmbucătură şi ajută sistemul digestiv să funcţioneze adecvat. Înghiţind deodată mâncarea înseamnă că nu vei şti dacă ai ...
Chiar dacă vă place zahărul, trebuie să ştiţi că acesta este un adevărat inamic la adresa sănătăţii noastre. Din nefericire, zahărul nu ne strică doar dinţii, dar ne afectează şi organele, ceea ce este şi mai grav. Mai mult decât atât, un consum îndelungat al unei cantităţi mari de zahăr poate avea un efect devastator asupra organismului. Nutriţioniştii sunt de părere că zahărul este chiar mai periculos decât grăsimea, asta pentru că toată ...
De-a lungului timpului, aţi observat că, indiferent cât de curat ar fi în casa dumneavoastră, mucegaiul tot încearcă să îşi facă apariţia şi vă strică alimentele, iar odată stricate, acestea reprezintă un pericol la adresa sănătăţii noastre. Potrivit nutriţionistului Rebeca Nistor, mucegaiul reprezintă evoluţia unor bacterii în anumite medii, acestea fiind în general toxice şi periculoase pentru oameni. „Daţi mereu deoparte ...
Vreți să slăbiți? În aceste condiții, este foarte important să știți ce și cum să mâncați, pentru a ajunge la greutatea mult visată. Specialiștii spun că atunci când dorim să slăbim, nu trebuie să ne înfometăm, deoarece după dietă vom avea tendința de a recupera mesele pierdute. Secretul în aceste diete este reprezentat de alimentele pe care le consumăm și de sațietatea acestora. Practic, există alimente care transmit un semnal către ...
Umplutura unor cozonaci care se vând pe piaţa românească variază considerabil, respectiv între 3,8% şi 40%, având în vedere că un cozonac are în medie între 500 grame şi un kilogram, iar din punct de vedere al aditivilor alimentari, numărul acestora se situează între 0 şi 9 E-uri, potrivit rezultatelor unui studiu publicat vineri de Asociaţia Naţională de Protecţie a Consumatorilor – InfoCons și citat de Agerpres. Asociaţia ...
Trăim o perioadă nefastă, în care numărul mare de persoane bolnave de cancer a crescut alarmant. Numai la nivelul judeţului Constanţa, medicii oncologi declară că fac faţă cu greu valului de pacienţi şi că persoanele bolnave sunt preponderent tineri şi copii. După cum bine ştim, această boală necruţătoare este pusă pe seama alimentaţiei nepotrivite, de proastă calitate, plină de chimicale, a unui stil de viaţă sedentar, a poluării şi a consumului de ...
În secolul stresului şi al poluării, interacţionăm zilnic cu peste 80.000 de chimicale toxice, pe care tot noi le-am creat. Din acest motiv, imunitatea noastră este din ce în ce mai scăzută, obosim tot mai des şi este momentul pentru a adopta o strategie zilnică de detoxifiere, pentru a ne recăpăta energia de odinioară. Pe timpul iernii, misiunea noastră este cu atât mai grea, cu cât corpul nostru este mai sedentar şi tinde să înmagazineze mai ...
Tocăniţa şi ciorba nu sunt un pericol pentru siluetă sau pentru sănătate atâta timp cât sunt gătite în casă, cu produse simple. Mediul nutriţionist Mihaela Bilic vorbeşte, într-un interviu pentru „Dilema Veche” despre obiceiul mâncatului sănătos, dar şi despre miturile din alimentaţie. „Dacă mâncăm în continuare produsele simple, nu e un pericol. Gătitul în casă nu e un pericol. Tocăniţa şi ciorba nu ...