Uleiul în care prăjiţi cartofii este foarte important
Nutriţie 11 Noiembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Uleiul în care prăjiţi cartofii este foarte important

Cartofii prăjiţi, cunoscuţi pentru vehemenţa cu care sunt eliminaţi de nutriţionişti din orice dietă, s-ar putea să nu merite, de fapt, reputaţia de unul dintre cele mai nocive feluri de mâncare, precizează doctorulzilei.ro. În timp ce unele cercetări leagă mâncărurile prăjite de obezitate, atacuri de cord şi diabet, un studiu efectuat pe mai mult de 40.000 de adulţi din Spania a descoperit că persoanele care au consumat cele mai multe mâncăruri ...

Citește mai mult

Aveți grijă ce mâncați, dacă vreți o piele de invidiat!
Alimentație 04 Aprilie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Aveți grijă ce mâncați, dacă vreți o piele de invidiat!

Toată lumea vrea să aibă o piele frumoasă, dar puțini sunt cei care știu că, pentru a avea o piele de invidiat, este nevoie să includeți în meniul zilnic anumite alimente. Spre exemplu, susțin specialiștii, uleiul de măsline este extrem de benefic în bolile de inimă, dar în același timp este considerat un bun cicatrizant, în caz de arsuri. Pentru a profita de beneficiile lui și pentru a nu crește aportul caloric, folosiți numai o lingură de ulei de ...

Citește mai mult

Sarea poate provoca dezechilibre grave în organism
Alimentație 03 Aprilie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Sarea poate provoca dezechilibre grave în organism

Nu există casă în care gospodinele să nu folosească sarea. Specialiștii spun, însă, că, deși este necesar să se consume sare la mâncăruri, un volum prea mare poate provoca dezechilibre grave în organism, favorizând apariția unor afecțiuni. Un studiu realizat de oamenii de știință din Canada arată că o dietă bogată în sodiu crește riscul de declin cognitiv. Aceștia au descoperit că un aport mare de sodiu poate afecta funcția ...

Citește mai mult

Alimentele acide favorizează apariția bolilor

Alimentele acide favorizează apariția bolilor

Foarte mulți oameni nu știu că bolile nu se pot dezvolta într-un mediu alcalin. Organismul nostru este în întregime alcalin, în afara tractului digestiv, iar în momentul în care consumăm mai multe alimente acide, cum ar fi carnea și produsele din carne, brânză, pâine, zahărul, băuturi carbogazoase, mâncare procesată, organismul se află sub presiune și face eforturi pentru a-și menține PH-ul normal. „Populaţia trebuie ...

Citește mai mult

Mare atenţie la zahăr! Acesta dăunează grav sănătăţii

Mare atenţie la zahăr! Acesta dăunează grav sănătăţii

Zahărul contribuie semnificativ la distrugerea siluetei dumneavoastră, dar cel mai grav este că vă îmbolnăveşte organele odată cu trecerea timpului. Din păcate, acesta este inclus în foarte multe alimente, chiar şi în cele sărate, pentru a le spori gustul şi aroma, astfel că este foarte greu de evitat în totalitate. Practic, atunci când luăm decizia de a renunţa la zahăr, ar trebui să avem în vedere că şi pâinea, mezelurile ...

Citește mai mult

Mâncărurile care abundă în ulei sunt dăunătoare organismului
Alimentație 24 Februarie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Mâncărurile care abundă în ulei sunt dăunătoare organismului

Peste o săptămână începe postul mare al Paștelui, iar până pe 19 aprilie, foarte mulți credincioși postesc. Ei trebuie să știe, însă, că uleiul poate fi foarte dăunător pentru organism, mai ales dacă îl consumăm din abundență, așa cum se întâmplă în timpul postului. Specialiștii spun că și consumul de nuci și migdale trebuie să fie limitat în această perioadă, pentru că acestea conțin 40% ulei. Camelia Faur ...

Citește mai mult

Daţi gust mâncării fără a folosi sarea!
Alimentație 24 Februarie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Daţi gust mâncării fără a folosi sarea!

Cu toţii ştim că sarea folosită în exces nu poate fi decât dăunătoare organismului. În primul rând, a precizat nutriţionistul Ion Damian, sarea în exces duce la creşterea tensiunii, la creşterea în greutate, dar poate duce şi la poliartrita reumatoidă. Din păcate, orice reţetă am găti, tot trebuie să punem şi sare, pentru a avea gust. Practic, sarea potenţează gustul ingredientelor prin eliberarea unor molecule care le intensifică aroma ...

Citește mai mult

Fructe și legume contaminate cu pesticide. Ce trebuie să sţiţi
Alimentație 11 Februarie 2020 de Andreea PERHAIŢĂ

Fructe și legume contaminate cu pesticide. Ce trebuie să sţiţi

Testele efectuate de către Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au identificat 10 pesticide care pot fi găsite pe legumele şi fructele din comerţ. Merele și cartofii sunt cele mai riscante. (98% din mostrele testate conțin cel puțin un tip de pesticid). În cazul unui consum ocazional, acestea nu ar trebui să ne facă probleme de sănătate. Totuşi, pot apărea reacţii alergice şi iritative. Efectele toxice depind de doză şi durata ...

Citește mai mult

123456...11