Postul intermitent a devenit, în ultimii ani, una dintre cele mai populare metode de slăbire și menținere a sănătății. Deși pare o tendință modernă, principiile sale sunt vechi și inspirate, în parte, din practicile religioase sau culturale. Ce îl face atât de atractiv? Simplitatea: nu impune neapărat ce mâncați, ci mai degrabă când mâncați. Așa cum sugerează și numele, postul intermitent presupune alternarea unor perioade în ...
Unele alimente au un indice glicemic mai mare decât altele și cresc nivelul glicemiei mai mult. Împreună cu pastele, cartofii sau bananele, fructele uscate sunt adesea evitate de persoanele diabetice de teamă că le pot destabiliza boala. Practic, susțin specialiștii, orice tip de aliment consumați, glucidele pe care le conține sunt descompuse și eliberate în organism sub formă de glucoză, sursa esențială de energie pentru celulele corpului uman. În cazul ...
În caz că nu știați, după o colică biliară, dieta ar trebui să conțină alimente ușor de digerat pentru a susține recuperarea. Potrivit specialiștilor, grăsimile și alte câteva alimente suprasolicită vezica biliară și pot agrava inflamația și durerea. De exemplu, atunci când mâncați alimente grase, vezica biliară se contractă și eliberează bila în intestinul subțire, unde ajută la descompunerea grăsimilor din alimente. Tocmai de aceea ...
Alături de urmarea unei diete echilibrate, este important ca pe durata verii să mențineți un nivel optim de lichide în organism. În caz că nu știați, câteva preparate simple vă pot ajuta să preveniți deshidratarea. De exemplu, limonada vă poate ajuta să scădeți temperatura corpului și poate avea un rol în prevenirea deshidratării. În plus, limonada poate sprijini digestia, contribuie la susținerea unui nivel optim de zahăr în sânge și ...
Bărbații și femeile pot avea nevoie de o alimentație diferită pentru a pierde în greutate. Cercetătorii au aflat că pentru a obține rezultatele dorite poate fi, însă, necesar ca mesele principale ale zilei, precum micul dejun, să fie personalizate în funcție de sex. Un nou studiu a arătat că nivelurile de energie obținute din consumul alimentelor se procesează și se depozitează diferit la bărbați și femei. Această caracteristică poate afecta modul ...
Bucătăria românească are o istorie bogată, marcată de arome intense și tehnici de gătit transmise din generație în generație. În centrul acestor tradiții culinare stă un obiect simplu, dar extrem de valoros: tigaia din fonta. Folosită de bunicile noastre și redescoperită astăzi, acest instrument este un aliat de nădejde pentru oricine își dorește preparate cu gust autentic. Fie că vorbim despre o friptură suculentă, legume rumenite perfect sau ...
Gingiile sănătoase sunt esențiale pentru o dantură puternică și un zâmbet frumos. Atunci când ele devin roșii, umflate și sensibile, pot indica o problemă de sănătate orală care nu trebuie ignorată. Potrivit specialiștilor, inflamația poate fi cauzată de mai mulți factori, iar netratată la timp, poate duce la complicații precum retracția gingivală, infecții sau chiar pierderea dinților. Ca urmare, dacă ați observat sângerări la periaj sau o ...
Anumite alimente pot favoriza deshidratarea, deoarece fac corpul să piardă mai multe lichide sau pot îngreuna absorbția acestora. Totodată, în cazul expunerii la temperaturi ridicate, simptomele se pot agrava. Înainte de toate, trebuie precizat, însă, că deshidratarea apare atunci când organismul pierde mai multe lichide decât primește. Aceasta poate determina o cantitate insuficientă de apă pentru a îndeplini funcțiile normale. Tocmai pentru ...

