Sparanghelul, efecte nemaipomenite asupra sănătăţii

Sparanghelul, efecte nemaipomenite asupra sănătăţii

Sparanghelul, o legumă mai puţin cunoscută şi consumată la noi în ţară, dar adorată în alte părţi, are un gust foarte bun şi efecte nemaipomenite asupra sănătăţii. În primul rând, precizează specialiştii de la doctorulzilei.ro, conţine o mulţime de vitamine, inclusiv vitaminele A, E, K şi B6, în cantităţi relativ mari. Doar câteva bucăţi de sparanghel conţin 22% din valoarea zilnică recomandată de acid folic. De asemenea, în ...

Citește mai mult

Nu mâncaţi zahăr în exces! Acesta poate fi dăunător sănătăţii

Nu mâncaţi zahăr în exces! Acesta poate fi dăunător sănătăţii

Zahărul folosit în exces nu este deloc sănătos. Organizaţia Mondială a Sănătăţii vă recomandă să nu obţineţi mai mult de 5% din caloriile zilnice din zahăr, care rezultă la aproximativ 25 de grame (şase linguriţe) pe zi. Deşi sună destul de realizabil, veţi descoperi că multe alimente procesate şi ambalate conţin mai mult decât recomandarea zilnică într-o singură porţie. Să începem cu unul dintre cele mai cunoscute rezultate ale consumului ...

Citește mai mult

Frăguțele stimulează activitatea ficatului și îl drenează

Frăguțele stimulează activitatea ficatului și îl drenează

Vă plac frăguțele? Dacă nu le-ați încercat până acum, ar fi bine să o faceți de acum înainte. Aceste fructe, precizează nutriționistul Florentina Vlad, conțin mucilagii, pectine, glucide, vitaminele A, B1, B2, PP și C, acid salicilic, lipide, acizi organici, săruri minerale de potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier și fosfor. De exemplu, frunzele conțin taninuri elagice, fragarol, cvercetol, cvercitrină, săruri minerale, ulei volatil, zaharuri, vitamina C ...

Citește mai mult

Arsurile la stomac sunt declanşate de stres sau unele alimente

Arsurile la stomac sunt declanşate de stres sau unele alimente

Trigliceridele alături de colesterol formează profilul lipidic al organismului. Trigliceridele sunt o formă de grăsime în sânge, care provine fie din alimentație, fie este produsă de organismul nostru. De exemplu, precizează specialiştii, caloriile conținute de alimente sunt transformate în trigliceride pentru a ne oferi necesarul de energie pe parcursul întregii zile. Valoarea normală a trigliceridelor în sânge este de 150 mg/dl. De aici, arsurile ...

Citește mai mult

Laptele nepasteurizat vă poate îmbolnăvi

Laptele nepasteurizat vă poate îmbolnăvi

Conform statisticilor, la ora actuală, aproximativ una din şase persoane care consumă lapte nepasteurizat sau nefiert se îmbolnăveşte. Oamenii de ştiinţă din SUA au descoperit, în cadrul unui studiu, 530 de cazuri confirmate prin analize de laborator, de infecţii cu bacterii (Salmonella, E. coli şi Campylobacter) şi infestări cu paraziţi (criptosporidioză) printre pacienţii care au declarat că beau lapte nepasteurizat. Laptele nepasteurizat este laptele care nu a ...

Citește mai mult

Urzicile sunt indicate în tratarea multor afecțiuni

Urzicile sunt indicate în tratarea multor afecțiuni

Dacă nu obișnuiți să consumați urzici, poate ar fi timpul să le introduceți în alimentație, întrucât acestea sunt extrem de bogate în vitamine, aminoacizi, săruri și alte substanțe benefice organismului. Din acest motiv, ele sunt indicate în tratarea multor afecțiuni. Potrivit dr. Andra Matei, polenul florilor și arbuștilor, de exemplu, declanșează o mulțime de alergii, care debutează cu simptome precum ochi iritați, strănut, congestia căilor ...

Citește mai mult

Alimentaţia gravidelor influenţează comportamentul bebeluşului

Alimentaţia gravidelor influenţează comportamentul bebeluşului

Specialiştii americani spun că alimentaţia pe care o au femeile în timpul sarcinii influenţează comportamentul copilului după naştere. Potrivit unui nou studiu, copiii ale căror mame au avut o dietă bogată în grăsimi şi dulciuri în timpul sarcinii, au un risc crescut să devină dependenţi de droguri. După ce au studiat şoarecii de laborator şi puii acestora, cercetătorii au observat că rozătoarele ale căror mame au consumat prea mult zahăr şi grăsimi ...

Citește mai mult

Uleiul în care prăjiţi cartofii este foarte important
Nutriţie 11 Noiembrie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Uleiul în care prăjiţi cartofii este foarte important

Cartofii prăjiţi, cunoscuţi pentru vehemenţa cu care sunt eliminaţi de nutriţionişti din orice dietă, s-ar putea să nu merite, de fapt, reputaţia de unul dintre cele mai nocive feluri de mâncare, precizează doctorulzilei.ro. În timp ce unele cercetări leagă mâncărurile prăjite de obezitate, atacuri de cord şi diabet, un studiu efectuat pe mai mult de 40.000 de adulţi din Spania a descoperit că persoanele care au consumat cele mai multe mâncăruri ...

Citește mai mult

12345...10