Boala celiacă este o afecţiune imunologică, cronică, declanşată de gluten, care apare la persoanele predispuse genetic. În ceea ce priveşte manifestările clinice, acestea sunt variate, de intensitate diferită şi pot apărea la orice vârstă. „Factorul declanşator este reprezentat de gluten, proteina care se găseşte în grâu şi în proteine similare din orz, secară etc. Reacţia imună duce la inflamaţie intestinală şi afectarea absorbţiei ...
Cei care-și doresc să ardă mai multe grăsimi ar putea să obțină rezultatele dorite renunțând la masă de seară, indică un nou studiu publicat joi de Live Science, care însă nu a constatat o diferență de greutate între grupurile folosite pentru a dezvolta teoria. Un studiu a stabilit că participanții care și-au consumat toate caloriile într-un interval de șase ore, între 08.00 dimineața și 14.00, au ars cu 6% mai multă grăsime și au avut ...
Trăim o perioadă nefastă, în care numărul mare de persoane bolnave de cancer a crescut alarmant. Numai la nivelul judeţului Constanţa, medicii oncologi declară că fac faţă cu greu valului de pacienţi şi că persoanele bolnave sunt preponderent tineri şi copii. După cum bine ştim, această boală necruţătoare este pusă pe seama alimentaţiei nepotrivite, de proastă calitate, plină de chimicale, a unui stil de viaţă sedentar, a poluării şi a consumului de ...
Odată cu instalarea pubertăţii, în jur de 12 -13 ani, adolescenţii devin conştienţi de calităţile şi defectele lor fizice, iar acest lucru poate duce la apariţia unei afecţiuni, numită bulimie. Atunci când adolescenţilor li se pare că au o greutate corporală mai mare decât ar trebui şi sunt nemulţumiţi de imaginea fizică, unii dintre aceştia recurg la tot felul de metode pentru a slăbi, cu acordul părinţilor sau nu. Această tulburare alimentară ...
În secolul stresului şi al poluării, interacţionăm zilnic cu peste 80.000 de chimicale toxice, pe care tot noi le-am creat. Din acest motiv, imunitatea noastră este din ce în ce mai scăzută, obosim tot mai des şi este momentul pentru a adopta o strategie zilnică de detoxifiere, pentru a ne recăpăta energia de odinioară. Pe timpul iernii, misiunea noastră este cu atât mai grea, cu cât corpul nostru este mai sedentar şi tinde să înmagazineze mai ...
Tocăniţa şi ciorba nu sunt un pericol pentru siluetă sau pentru sănătate atâta timp cât sunt gătite în casă, cu produse simple. Mediul nutriţionist Mihaela Bilic vorbeşte, într-un interviu pentru „Dilema Veche” despre obiceiul mâncatului sănătos, dar şi despre miturile din alimentaţie. „Dacă mâncăm în continuare produsele simple, nu e un pericol. Gătitul în casă nu e un pericol. Tocăniţa şi ciorba nu ...
Alimentaţia sănătoasă înseamnă un consum echilibrat de alimente. Pentru un stil de viaţă sănătos, trebuie să ţinem cont de ceea ce mâncăm, de cum mâncăm şi de conţinutul alimentelor care compun mesele zilnice. De aceea, trebuie să existe un consum echilibrat de proteine, glucide, grăsimi, minerale şi vitamine. Potrivit dr. Mirela Neamţu, medic specialist nutriţionist, în cadrul Diamed Clinic Research, alimentaţia trebuie să conţină atâtea ...
Arsurile la stomac sunt o problemă de sănătate cu care se confruntă majoritatea oamenilor. De la pastile antiacide până la ceaiuri şi tot soiul de suplimente, suferinzii experimentează orice ca să scape de senzaţia supărătoare. Din păcate, însă, deşi intenţiile sunt bune, nu la fel sunt şi efectele. A vorbit despre acest subiect medicul nutriţionist Mihaela Bilic, într-o postare pe pagina personală de Facebook. "Dacă arde, stingeți cu puțină ...