16 August 2017
2009 accesări
0 comentarii

Potrivit medicilor specialişti în nutriţie, cel mai frecvent, lipsa obiceiurilor de alimentaţie constantă este asociată cu acumularea kilogramelor în plus. Lipsa de timp şi programul de muncă încărcat sunt principalele cauze care duc la omiterea meselor.

„Alimentaţia neregulată, manifestată fie prin omiterea uneia dintre mesele principale ale zilei, fie prin oscilaţii semnificative ale orelor la care iau masa, duce la tulburări metabolice semnificative. Programul haotic facilitează încetinirea metabolismului şi acumularea de kilograme în plus”, explică nutriţionistul Luminiţa Florea.

Produsele de patiserie şi dulciurile sunt principalele tentaţii cărora nu le rezistă persoanele care se confruntă cu obezitatea.

Alimentația neregulată nu este privită ca fiind un lucru anormal pentru persoanele cu obezitate. Chiar dacă sunt conştienţi că obezitatea este o problemă de sănătate, majoritatea persoanelor cu obezitate nu vor să recunoască acest lucru. Mai mult, aceste persoane consideră că e normal să sară peste micul dejun sau peste prânz, pe motiv că nu au timp sau uită să mănânce. Potrivit medicilor specialişti, chiar dacă persoanele obeze ştiu că este foarte important ca mâncarea pe care o consumă să fie sănătoasă şi fără calorii, cele mai multe fac exces, astfel, mănâncă mai mult decât cantitatea optimă de mâncare pe care o recomandă specialistul la fiecare masă.

„Într-adevăr, este foarte important ce mâncăm. Trebuie să avem grijă să nu facem excese, să încercăm să mâncăm cât mai sănătos şi variat în acelaşi timp. Cu toate acestea, este cel puţin la fel de important ca mesele noastre să fie constante, să nu existe fluctuaţii considerabile de la o zi la alta. Metabolismul nostru are nevoie de regularitate, astfel încât să funcționeze eficient. De rapiditatea cu care funcţionează metabolismul nostru depind fluctuaţiile greutăţii”, adaugă specialistul.

Taguri articol: nutritie obezitate tulburări kilograme nutriţionist alimentaţia dulciuri

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU