Potrivit medicilor specialişti în nutriţie, cel mai frecvent, lipsa obiceiurilor de alimentaţie constantă este asociată cu acumularea kilogramelor în plus. Lipsa de timp şi programul de muncă încărcat sunt principalele cauze care duc la omiterea meselor. „Alimentaţia neregulată, manifestată fie prin omiterea uneia dintre mesele principale ale zilei, fie prin oscilaţii semnificative ale orelor la care iau masa, duce la tulburări metabolice semnificative ...
Ultimele studii ale oamenilor de ştiinţă arată că epicatechina din ciocolată ar avea proprietăţi anticancerigene şi că această moleculă poate distruge celulele canceroase în mod selectiv, fără să le afecteze pe cele sănătoase. În urmă cu zece ani această moleculă, epicatechina, care se găseşte în condiţii naturale în cacao, vinul roşu sau ceaiul verde, a fost asociată şi cu proprietăţi antioxidante benefice oamenilor. De mai mulţi ani ...
Produsele lactate nepasteurizate pot ascunde un mare pericol. Boala care poate fi contactată prin consumul de lactate nepasteurizate se numeşte bruceloză, o afecţiune ce poate fi transmisă şi de la animal la om, însă mai rar. Bruceloza este o infecţie agresivă ce se manifestă prin febră, transpiraţie, ameţeli, dureri articulare, abdominale sau în piept, oboseală, dureri de cap, iritabilitate, scădere în greutate, tuse, dificultăţi de respiraţie ...
Vitaminele sunt esenţiale pentru funcţionarea întregului organism. Carenţele mari pot duce la disfuncţii uriaşe şi la colapsul anumitor organe din corp. Pentru a nu vă confrunta cu astfel de probleme de sănătate, este vital să aveţi o alimentaţie corespunzătoare, diversificată, bogată în nutrienţi esenţiali pentru organism. Pentru a afla dacă aveţi carenţe de vitamine, cel mai bine este să faceţi un set de analize, apoi, vă puteţi seta un regim alimentar ...
Potrivit specialiştilor, infecţia cu virusul hepatitic C se poate vindeca, dar, pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie urmat un tratament corect şi, de asemenea, trebuie evitate obiceiurile care dăunează sănătăţii ficatului: consumul de alcool, fumatul etc. În plus, se recomandă consumul unor alimente care protejează acest organ intern atât de important. „Infecţia cu virusul hepatitic C (VHC) este singura infecţie cronică virală umană ...
Afinele şi-au făcut loc pe tarabele pieţelor, şi chiar dacă sunt de cultură şi nu sunt culese de pe crestele munţilor, beneficiile lor pentru sănătate sunt la fel de importante. Afinele sunt înscrise pe lista fructelor care conţin cei mai mulţi antioxidanţi. „Sucul de afine susţine funcţia renală, aşa că persoanele care suferă foarte des de infecţii urinare pot consuma acest lichid pentru menţinerea sănătăţii tractului urinar. De asemenea, afinele ...
Foarte multe persoane, mai ales cele care vor să scape de câteva kilograme în plus, elimină în totalitate pâinea din dietă, crezând că, dacă fac acest lucru, vor rezolva toate problemele. Pe de altă parte, medicii nutriţionişti afirmă că pâinea are rolul ei în menţinerea sănătăţii, un rol bine definit, însă, ca orice aliment, trebuie consumată cu precauţie. La întrebarea dacă e bine să excludem pâine din dietă ...
Noile studii arată că bacteriile probiotice din iaurt pot avea un efect benefic asupra depresiei, chiar similar cu cel al tratamentelor medicamentoase. Cercetătorii au constatat că Lactobacillus – o bacterie prietenoasă prezentă în iaurt combate comportmentul depresiv la şoareci prin modificarea florei intestinale. Autorii studiului – cercetători ai Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii din Virginia - cred că este posibil ca probioticele să aibă ...