Cauzele şi simptomele intoleranţei alimentare
Nutriţie 16 Iunie 2016

Cauzele şi simptomele intoleranţei alimentare

Alimentaţia în exces poate fi una din cauzele care declanşează intoleranţa alimentară. Dacă un produs este consumat în exces, organismul îl poate respinge, în acest fel, apărând simptomele intoleranţei alimentare. „Peste 50% din populaţia globului este afectată de intoleranţa alimentară, atât adulţii, cât şi copiii, ceea ce re-prezintă un procent îngrijorător. Printre simptomele intoleranţei alimentare, se numără ...

Citește mai mult

Cum se depistează intoleranţa la gluten: simptome şi investigaţii
Nutriţie 09 Iunie 2016

Cum se depistează intoleranţa la gluten: simptome şi investigaţii

Boala celiacă este o afecţiune autoimună declanşată de glutenul din alimente, la persoanele cu predispoziţie genetică. Afecţiunea este una dintre cele mai frecvente cauze de malabsorbţie cronică. Malabsorbţia duce la scădere ponderală, dureri abdominale şi balonări, acestea fiind simptomele asociate bolii celiace. Testarea pentru boala celiacă se recomandă pacienţilor cu simptome sau probe de laborator sugestive pentru malabsorbţie, cum ar fi diaree, scădere ponderală ...

Citește mai mult

Cinci dintre cele mai frecvente idei greşite despre vitamina D
Nutriţie 06 Iunie 2016

Cinci dintre cele mai frecvente idei greşite despre vitamina D

Vitamina D este benefică pentru întregul organism, spun specialiştii, iar fără ea multe organe din corp ar avea de suferit. Din păcate, multe persoane au carenţe de vitamina D care, de cele mai multe ori, sunt reparate prin administrarea de suplimente. Vitamina D se găseşte în foarte multe alimente, iar expunerea la soare favori-zează producţia zilnică. Însă, specialiştii ne avertizează că nici alimentaţia şi nici expunerea prelungită la soare, în ...

Citește mai mult

Deficienţe întâlnite la raw vegani. "Sângerează mai mult la proceduri"
Nutriţie 16 Mai 2016

Deficienţe întâlnite la raw vegani. "Sângerează mai mult la proceduri"

O persoană care mănâncă 100% vegan poate avea probleme de sănătate, spun specialiştii. Acest lucru se datorează, într-o anumită măsură, proteinelor vegetale care nu au aceeaşi structură ca cele de natură animală, iar carenţa celor din urmă poate duce la îmbolnăviri. „Foarte mulţi raw vegani vin la spital cu epistaxis (n.r. sângerări nazale) şi cu alte tipuri de sângerări, din cauza alimentaţiei, pentru că ei nu au suficient factor de ...

Citește mai mult

ȘI TU MĂNÂNCI CÂND NU ȚI-E FOAME? Medicul Mihaela Bilic ne spune cum scăpăm de acest obicei
Diete 09 Mai 2016

ȘI TU MĂNÂNCI CÂND NU ȚI-E FOAME? Medicul Mihaela Bilic ne spune cum scăpăm de acest obicei

Așa cum ne-a obișnuit, medicul nutriționist Mihaela Bilic ne oferă cele mai inspirate sfaturi atunci când vine vorba despre slăbit. Referitor la pierderea în greutate atunci când mâncăm de plictiseală sau pe fond emoțional, doctorul spune: "Avem un organism fabulos, organe si sisteme la limita perfectiunii si cu toate astea fara creier totul e inutil, suntem in comă, funcționam automat. Cand capul nu e bine suntem doar niste roboței, ne ...

Citește mai mult

LISTA fructelor şi legumelor care conţin cele mai multe pesticide . Merele au fost detronate!
Nutriţie 04 Mai 2016

LISTA fructelor şi legumelor care conţin cele mai multe pesticide . Merele au fost detronate!

După cinci ani petrecuţi pe primul loc, merele au fost detronate de pe primul loc în topul celor mai „murdare" şi pline de pesticide vegetale. Potrivit specialiştilor de la Environmental Working Group, cele mai contaminate fructe care pot fi achiziţionate de pe rafturile supermarketurilor sunt căpşunile. Oamenii de ştiinţă au realizat o cercetare şi au descoperit că 98% din mostrele de căpşuni din marile magazine conţineau cel puţin un tip de pesticide ...

Citește mai mult

Profitaţi cât mai mult de beneficiile curelor de urzici! Sezonul este pe sfârşite
Nutriţie 27 Aprilie 2016

Profitaţi cât mai mult de beneficiile curelor de urzici! Sezonul este pe sfârşite

Primăvara se apropie de final, la fel şi anumite verdeţuri folosite în dietele doamnelor, cu beneficii curative valoroase. Dintre aceste verdeţuri, se remarcă urzica, o plantă folosită la prepararea diferitelor mâncăruri, dar şi ca tratament în multe afecţiuni. Fitoterapeuţii recomandă curele de urzici pentru a vindeca o paletă largă de afecţiuni, printre care se numără afecţiunile digestive, genitale, renale, cardiovasculare, reumatismale ...

Citește mai mult

MIHAELA BILIC: "Nu poţi scăpa de cancer devenind vegetarian şi nici de infarct dacă elimini grăsimile din dietă"
Sfatul medicului 11 Martie 2016

MIHAELA BILIC: "Nu poţi scăpa de cancer devenind vegetarian şi nici de infarct dacă elimini grăsimile din dietă"

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic vorbeşte despre importanţa mâncării în prevenirea şi eliminarea unor afecţiuni ce pot fi mortale. Deşi alimentaţia este importantă, Bilic ne cere să rămânem cu picioarele pe pământ şi să nu ne facem speranţe că scăpăm de cancer sau infarct dacă mâncă ceva anume sau evităm alte alimente. Aşadar, secretul vieţii veşnice nu stă, în niciun caz, în farfurie. mobilier mdf mdf vopsit pentru ...

Citește mai mult

1...3839404142...52