Spanacul este extrem de sănătos şi nu mai este un secret pentru nimeni că, dacă îl consumăm cu regularitate, or-ganismul nostru va deveni mai puternic. Cu toate că iarna îl găsim mai rar în stare crudă, putem la fel de bine să-l alegem pe cel congelat. Oricum ar fi, merită încercat, deoarece beneficiile sale pentru sănătate depăşesc cu mult ceea ce am văzut la Popeye Marinarul. Antioxidanţii din spanac combat stresul oxidativ Radicalii liberi sunt ...
Spanacul este extrem de sănătos şi nu mai este un secret pentru nimeni că, dacă îl consumăm cu regularitate, organismul nostru va deveni mai puternic. Cu toate că iarna îl găsim mai rar în stare crudă, putem la fel de bine să-l alegem pe cel congelat. Oricum ar fi, merită încercat deoarece beneficiile sale pentru sănătate depăşesc cu mult ceea ce am văzut la Popeye Marinarul. Antioxidanţii din spanac combat stresul oxidativ Radicalii liberi ...
Provenite cel mai probabil dintr-un peisaj desprins din „O mie şi una de nopţi”, curmalele sunt nişte fructe extrem de dulci, care oferă multă energie, dar şi nutrienţi valoroşi care contribuie la buna funcţionare a organismului. Curmalele, sursă de nutrienţi Curmalele sunt foarte bogate din punct de vedere nutriţional. În general, fructele uscate conţin aproximativ aceeaşi cantitate de nutrienţi ca cele proaspete, însă într-o formă ...
Mai multe studii recente au demonstrat că există o legătură directă între obezitate şi anumite tipuri de cancer. Astfel, excesul ponderal poate declanşa cancerul de colon, de esofag, de endometru, mamar, ovarian şi pancreatic. Potrivit Agerpres, unul dintre aceste studii a stabilit că obezitatea este cauza mortalităţii a 20 la sută dintre femeile şi a 14 la sută dintre bărbaţii care suferă de o afecţiune oncologică. Nutriţionistul Lygia Alexandrescu susţine că ...
Deşi, la nivel declarativ, alimentaţia sănătoasă se află printre preocupările majore ale românilor, datele de consum alimentar arată că, pe parcursul unui an, un român consumă, în medie: 21 kg zahăr în formă pură sau din produse zaharoase, 74 kg fructe (conţinând 7 kg zaharuri), 7,3 kg de iaurt (simplu şi cu fructe, care contribuie cu 0,5 kg zaharuri, incluzând şi lactoza naturală din lapte), 16 kg grăsimi (uleiuri vegetale, margarină ...
Data viitoare când mergeţi la cumpărături nu uitaţi să treceţi pe listă grepfrut (sau orice fel de citrice)! Un studiu recent a analizat efectele mirosului de yuzu (o plantă citrică din Asia al cărui fruct seamănă cu un grepfrut mai mic, dar de culoare galbenă sau verde) asupra stării de spirit, scrie csid.ro. Participanţii care au petrecut cel puţin 10 minute mirosind fructul au experimentat o scădere semnificativă a tulburărilor de dispoziţie – un ...
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii chinezi, legumele albe, printre care şi cartofii, ar putea constitui un scut eficient în prevenirea cancerului la stomac. Dacă până acum cartoful era stigmatizat din cauza numărului mare de calorii şi a indicelui glicemic ridicat, recent s-a demonstrat că acesta ar putea aduce multe beneficii sănătăţii. Potrivit Agerpres, cercetătorii de la Universitatea Zhejiang au realizat un studiu în care s-a observat că cei ...
Presărată peste orezul cu lapte, în cafeaua de dimineaţă sau în plăcinta cu mere, scorţişoara este unul dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite condimente. Însă puţini ştiu că din scoarţa copacului de scorţişoară se fac şi medicamente tradiţionale care se utilizează în toată lumea. Mii de ani, scorţişoara a fost preţuită datorită proprietăţilor sale medicinale, iar în antichitate era un cadou scump destinat regilor. Ştiinţa ...