Carnea de porc, adevărul despre beneficii şi riscuri pentru sănătate
Nutriţie 20 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Carnea de porc, adevărul despre beneficii şi riscuri pentru sănătate

Mai este puţin până la Crăciun, iar carnea de porc este de departe „vedeta” mesei de sărbători. Carnea de porc a fost criticată multă vreme, fiind considerată sursa principală de colesterol care duce la hipertensiune arterială şi la instalarea bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, ea rămâne cea mai îndrăgită şi consumată carne, iar în ultimii ani, nutriţioniştii i-au recunoscut potenţialul benefic pentru sănătate. Beneficiile ...

Citește mai mult

Varza murată, porţia ta de sănătate de sărbători
Nutriţie 18 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Varza murată, porţia ta de sănătate de sărbători

Varza murată este o sursă de beneficii pentru sănătate, furnizând organismului fibre şi o cantitate semnificativă de vitamine. De asemenea, datorită conţinutului de fier, creşte energia şi întăreşte sistemul imunitar. Acestea fiind spuse, o salată de varză murată este porţia perfectă de sănătate de care are nevoie organismul nostru în sezonul rece. Ajută digestia şi întăreşte imunitatea Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi ...

Citește mai mult

Sarea în bucate – iodată sau neiodată?
Nutriţie 18 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Sarea în bucate – iodată sau neiodată?

Iodul este un ingredient esenţial în buna funcţionare a organismului, iar o vorbă din bătrâni spune că ne-ar face mai deştepţi. Medicii atrag atenţia că deficitul de iod ne poate cauza probleme cu glanda tiroidă, dar este oare sarea iodată soluţia perfectă pentru toată lumea? Românii iubesc sarea Sarea este condimentul preferat din bucatele românilor. Studiile arată că românii consumă zilnic de două-trei ori mai multă sare decât ...

Citește mai mult

Cât de naturale sunt ceaiurile din comerţ?
Nutriţie 16 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Cât de naturale sunt ceaiurile din comerţ?

Pentru mulţi, o ceaşcă de ceai este un răsfăţ într-o zi friguroasă şi o opţiune sănătoasă faţă de restul băuturilor existente pe piaţă. Ceaiurile sunt recunoscute pentru efecte pozitive asupra sănătăţii organismului şi a stării de spirit. Efectele benefice ale ceaiurilor au fost valorificate încă din antichitate. Băute preventiv, pentru vindecarea diferitelor afecţiuni, pentru energizare sau pur şi simplu pentru a ne relaxa după o zi stresantă ...

Citește mai mult

Somonul combate bolile cardiovasculare
Nutriţie 16 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Somonul combate bolile cardiovasculare

Cine a spus că mâncarea sănătoasă nu este şi gustoasă? Dacă vă este poftă de ceva bun şi sănătos, atunci somonul este cea mai bună alegere. Somonul este o sursă excelentă de acizi graşi omega-3 şi proteine. În plus, acest peşte este plin de nutrienţi care exercită o multitudine de beneficii pentru sănătate. Noi vă oferim cinci motive pentru care ar trebui să consumaţi regulat somon. Somonul previne diabetul Somonul este o sursă excelentă de ...

Citește mai mult

Ce sunt cruciferele şi de ce trebuie să le consumaţi
Nutriţie 15 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Ce sunt cruciferele şi de ce trebuie să le consumaţi

Dacă până acum vi s-a părut că identificaţi o vagă asemănare între varză, conopidă şi broccoli, trebuie să ştiţi că au mai multe în comun decât arată la prima vedere. Toate fac parte din aceeaşi familie, a cruciferelor, şi conţin substanţe fitochimice, vitamine, minerale, precum şi fibre, atât de importante pentru buna funcţionare a metabolismului. Specialiştii în nutriţie ne recomandă să consumăm săptămânal câteva ...

Citește mai mult

Aflaţi care sunt alimentele care vă ajută să slăbiţi!
Nutriţie 14 Decembrie 2015 de Andreea Alexandra Zamfir

Aflaţi care sunt alimentele care vă ajută să slăbiţi!

Dacă doriţi să slăbiţi, nu trebuie să vă înfometaţi şi nici să apelaţi la produsele dietetice de pe piaţă care, de cele mai multe ori, conţin substanţe care vă fac mai mult rău decât bine. Alimentele care vă pot ajuta să slăbiţi vă pot fi mai la îndemână decât credeţi. Este important de ştiut că nu toate caloriile sunt procesate la fel. Alimentele sunt metabolizate în mod diferit şi pot genera o mare varietate de efecte asupra ...

Citește mai mult

Poveşti cu Popeye Marinarul. Spanacul ne face mai puternici în faţa bolilor

Poveşti cu Popeye Marinarul. Spanacul ne face mai puternici în faţa bolilor

Spanacul este extrem de sănătos şi nu mai este un secret pentru nimeni că, dacă îl consumăm cu regularitate, or-ganismul nostru va deveni mai puternic. Cu toate că iarna îl găsim mai rar în stare crudă, putem la fel de bine să-l alegem pe cel congelat. Oricum ar fi, merită încercat, deoarece beneficiile sale pentru sănătate depăşesc cu mult ceea ce am văzut la Popeye Marinarul. Antioxidanţii din spanac combat stresul oxidativ Radicalii liberi sunt ...

Citește mai mult

1...4344454647...52