Beneficiile uleiului de dovleac sunt cunoscute de multe timp, întrebuinţarea sa acoperind o mare arie de boli şi afecţiuni. Iată pentru ce este ideal consumul de ulei de dovleac: efect demonstrat în creşterea tonusului muscular şi acţiune pozitivă asupra terminaţiilor nervoase are proprietăţi antiinflamatoare, reduce umflăturile articulatiilor şi atenuaza durerile este recunoscut pentru efectul său antihelmintic, fiind eficient în eliminarea ...
Parfumată şi cu un gust dulce-acrişor, cu pulpa tare şi uşor înecăcioasă, dar plină de suc şi vitamine, gutuia este unul dintre cele mai îndrăgite fructe ale acestui anotimp. Stratul fin de puf care acoperă coaja galbenă ca frunzele de toamnă ascunde beneficii pentru sănătatea noastră. 1. Gutuia este alegerea perfectă dacă doriţi să mâncaţi ceva bun, dar ţineţi la siluetă. Acest fruct are un aport caloric scăzut: 100 g conţine doar 57 calorii! 2 ...
Pentru persoanele care doresc să piardă rapid în greutate pentru a arăta perfect la un eveniment sau o ocazie specială, „Dieta minune de 4 zile” poate părea soluţia ideală.Potrivit promotorilor acesteia, în doar patru zile, persoana care urmează dieta ar putea pierde între 5 şi 10 kg. Atenţie însă, dacă vă decideţi să încercaţi dieta, nu ar trebui să o urmaţi mai mult de patru zile şi nu ar trebui să fie repetată timp de mai multe ...
Deşi medicii spun că preparatele din carne, în special mezelurile care se găsesc în comerţ, nu sunt recomandate atâta timp cât vrem să avem grijă de sănătatea noastră, cel mai grav este că părinţii le dau şi copiilor astfel de preparate. „Mezelurile conţin foarte multă sare, nitriţi, alergeni, dar şi foarte multe «E-uri» care pot fi introduse în alimente prin coloranţi sau conservanţi. Cele mai periculoase sunt şoriciul ...
În mod normal, copilul mănâncă pentru a se hrăni. Este în creştere, deci are nevoie de nutrienţi pentru a se dezvolta corespunzător. Practic, cu cât se apropie de adolescenţă, cu atât mănâncă mai mult. Dar ce facem în momentul în care acesta consumă cantităţi exagerate de produse alimentare, de cele mai multe ori departe de ochii familiei sau ai colegilor, episodul fiind urmat de momente în care se simte vinovat, ruşinat de ...
Laptele este un aliment sănătos, dar nu pentru oricine. Ceea ce pentru mulţi reprezintă sursa ideală de calciu înseamnă pentru alţii o cauză de îmbolnăvire. Salata Ruccola, devenită cunoscută şi la noi prin intermediul restaurantelor italieneşti, conţine principii nutritive importante, dar poate reprezenta o problemă pentru unii dintre noi. Cine s-ar fi gândit că drojdia conţinută în banala pâine poate duce la apariţia unei intoleranţe şi că ...
De cele mai multe ori, sintagma „lupta împotriva cancerului” poate fi comparată cu „lupta cu morile de vânt”, susţin specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Constanţa. Există persoane „la risc”, există factori implicaţi în declanşarea acestei boli (factori fizici, chimici, emoţionali), dar există şi metode de diagnosticare precoce a cancerului şi există stilul de viaţă personal. În cadrul stilului personal ...
Boala celiacă (enteropatia gluten-indusă) este o afecţiune autoimună care se manifestă la persoanele cu predispoziţie genetică, ingestia de gluten producând alterarea mucoasei intestinale. Ce alimentaţie şi ce regim de viaţă trebuie să urmeze aceşti pacienţi pentru a evita problemele de sănătate ne explică specialiştii gastroenterologi. Grija pentru alimentaţie a devenit preocuparea numărul unu a fiecăruia dintre noi. Ce produse să consumăm, în ce ...