Fagurele reprezintă un aliment natural produs de albine, care asigură un conținut ridicat de antioxidanți și carbohidrați. În același timp, oferă concentrații reduse de substanțe nutritive, precum: calciu, zinc, magneziu, vitamina A, vitamina B6, vitamina B12, vitamina C, vitamina D vitamina E și proteine. Medicii sunt de părere că acesta poate fi o alternativă bună la zahăr pentru persoanele cu diabet. Mierea sa este mult mai dulce decât acesta, așa că aveți ...
Există ceaiuri din plante care pot asigura sănătatea pielii și părului. Practic, susțin specialiștii, antioxidanții prezenți în unele băuturi pot ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire și pot îmbunătăți aspectul organismului, oferindu-i un aspect mai tânăr. De exemplu, ceaiul verde reprezintă o sursă importantă de antioxidanți, ajutând la eliminarea toxinelor din piele și la prevenirea liniilor fine și a ridurilor. În ...
Ceaiul de cătină are numeroase calități nutritive și proprietăți medicinale. În general, pentru a-l prepara se folosesc frunzele și fructele plantei, ce îi oferă aroma caracteristică. Medicii susțin că acest tip de ceai poate ajuta la: reducerea greutății corporale, ameliorarea disconfortului cauzat de artrita reumatoidă și îmbunătățirea sănătății generale. Băutura vă poate îmbunătăți: metabolismul, sistemul imunitar, pielea și sănătatea ...
Eucaliptul este o plantă care se folosește pentru a trata numeroase afecțiuni. Planta este recunoscută pentru efectele sale medicinale și se adaugă într-o serie de produse din diferite industrii, inclusiv în: parfumuri, cosmetice, soluții de igienă dentară sau ca mirodenie în preparate culinare. Totuși, susțin specialiștii, înghițirea uleiului de eucalipt poate cauza otrăvire și se manifestă prin: senzație de sufocare, amețeală și pupile micșorate ...
Ceaiul de păducel are numeroase beneficii pentru sănătate. De exemplu, susţin medicii, poate reduce acumularea de lichide în țesuturi, ceea ce înseamnă și că poate să ușureze simptomele insuficienței cardiace congestive. În plus, fructele de păducel pot acționa și ca diuretic, ajutând la tratarea problemelor renale. Cel mai important, însă, această băutură echilibrează funcțiile inimii, reglează hipertensiunea arterială, fluidizează ...
Consumul de usturoi sub diverse forme ar putea fi util în gestionarea bolilor cardiovasculare și diabetului de tip 2, două probleme majore de sănătate la nivel global. Totodată, susțin specialiștii, acesta poate reduce colesterolul și glicemia, potrivit unei ample analize. De curând, o echipă de cercetători a investigat efectele acestui aliment și condiment prezent în toate bucătăriile lumii asupra anumitor afecțiuni. Alicina, principalul compus activ din ...
Ceaiul de cocos este o băutură care vă poate completa dieta dacă o consumați în mod constant. Potrivit specialiștilor, compoziția lui poate asigura o serie de beneficii organismului. Înainte de toate, trebuie să știți, însă, că băutura la care facem referire conține cofeină și se prepară prin combinarea fulgilor și laptelui de cocos cu ceai verde sau ceai negru. Foarte important, se poate consuma la diferite temperaturi, deoarece profilul său nutritiv poate ...
Crampele stomacale vă pot cauza o stare neplăcută și vă pot afecta desfășurarea activităților zilnice. O modalitate eficientă și simplă pentru a atenua simptomele poate fi să beţi o cană cu ceai, acesta având capacitatea de a calma stomacul și simptomele dureroase. Este important, însă, să rețineţi că ceaiurile nu pot înlocui tratamentele medicale dacă suferiţi de boli grave, dar vă pot ajuta să vă simțiţi mai bine. De asemenea, parfumul și gustul ...