Meiul este o cereală bogată în vitamine, minerale și fibre. În zilele noastre, datorită multiplelor sale beneficii, a devenit o alternativă sănătoasă la cerealele mai tradiționale, precum grâul sau orezul, și este apreciat în special de cei care urmează o dietă cu alimente fără gluten. Ce beneficii are meiul? Înainte de toate, este o sursă importantă de nutrienți esențiali pentru organism, conținând o serie de vitamine, minerale și ...
Fisticul are o aromă specifică ușor dulceagă și o nuanță de verde deschis, ușor de recunoscut. Valorile sale nutritive sunt mai mari când este crud, dar cel mai des se consumă prăjit și sărat, ca o gustare de sine stătătoare sau ca ingredient în diverse preparate. Printre beneficiile pe care le conferă consumul de fistic se numără următoarele: este potrivit în diete de slăbire; are proprietăți antioxidante; susține buna funcționare a sistemului digestiv; ...
Cardamomul este o plantă recunoscută pentru aroma sa distinctivă și proprietățile sale benefice, fiind folosită în medicina tradițională pentru a trata afecțiuni digestive, inclusiv indigestie și flatulență. Totodată, se crede că are și proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, iar studiile realizate asupra cardamomului au venit cu rezultate promițătoare, evidențiind că acesta poate reduce inclusiv tensiunea arterială. De asemenea, aceasta are şi alte ...
Șofranul este un condiment bogat în antioxidanți, cu multiple beneficii pentru tratarea unor afecțiuni, dar și pentru industria de înfrumusețare. Totuși, susțin specialiștii, se recomandă consumul cu moderație, fiind un condiment cu gust intens și aromă puternică. În primul rând, acesta conține antioxidanți specifici numiți safranal, crocin, pirocrocin și crocetină, care au rol în lupta împotriva radicalilor liberi. În același timp ...
Frunza de brusture este considerată ca având beneficii pentru durerile de articulații, îmbătrânirea pielii, acnee și chiar dureri de stomac. De exemplu, fibrele din rădăcina de brusture au capacitatea de a încorpora compuși toxici, inclusiv cei absorbiți pe cale orală, ușurând eliminarea acestora. Alte studii au indicat că rădăcina de brusture poate reduce formarea acidului litocolic, care este hepatotoxic și are chiar potențial carcinogen. Analizele ...
Uleiul de avocado se extrage din pulpa fructului cu același nume şi reprezintă o sursă valoroasă de nutrienți și grăsimi sănătoase. Cu o compoziție bogată în acizi grași mononesaturați, vitamine esențiale și antioxidanți, precum vitamina E, vitamina K, care pot contribui la protejarea celulelor de stresul oxidativ, acest ulei a devenit recunoscut pentru beneficiile sale asupra organismului. Potrivit specialiştilor, pe lângă avantajele sale nutriționale ...
Ceaiul de anghinare are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind vorba despre un superaliment bogat în substanțe nutritive și antioxidanți. Agreat mai ales în diete de slăbire, dar și ca detoxifiant și susținător al sistemului imunitar, el poate fi introdus în consumul zilnic, la recomandarea medicului. Potrivit specialiștilor, anghinarea este bogată în nutrienți ca vitaminele A, B1, B6 și C, precum și minerale precum magneziu, calciu, fier, fosfor ...
În prezent, boala coronariană este cea mai frecventă cauză a atacurilor de cord și cel mai mare ucigaș atât al bărbaților, cât și al femeilor din întreaga lume. Pentru a ameliora simptomele pacienților, pe lângă medicație, specialiștii recomandă sucul de sfeclă roșie, care ajută la reducerea riscului de atac de cord, arată un studiu. S-a constatat că un consum de doar 70 ml pe zi reduce la mai mult de jumătate atacurile de cord sau alte ...

