Extractele de păducel au potențial antiinflamator

Extractele de păducel au potențial antiinflamator

Păducelul este o plantă medicinală cu utilizări interesante în sănătate. În general, acesta atinge până la șase metri înălțime și are numeroase ramuri spinoase, frunze zimțate, flori albe și mici fructe dulci, care pot fi consumate în diverse rețete, precum gemuri, jeleuri, bomboane și vinuri. De asemenea, toate părțile sale conțin compuși cu proprietăți medicinale. Planta conține o cantitate semnificativă de antioxidanți, asociați cu o ...

Citește mai mult

Sănătate din natură – „Degețelul roșu”, recomandat în insuficiența cardiacă

Sănătate din natură – „Degețelul roșu”, recomandat în insuficiența cardiacă

Știați că „degețelul roșu” este o plantă medicinală, din care se prepară diferite medicamente, recomandate în miocardiopatii și insuficiență cardiacă? Specialiștii spun că timp de câteva zile se consumă tinctură glicero-alcoolică din această plantă, trei sau cinci picături pe zi. Tratamentul are o acțiune calmantă la nivel cardiac. Mai mult decât atât, planta face adevărate minuni în cazul circulației sangvine deficitare ...

Citește mai mult

Sănătate din natură - Rozmarinul stimulează creșterea părului

Sănătate din natură - Rozmarinul stimulează creșterea părului

Pentru cei care nu știu, rozmarinul este un tratament excelent pentru a avea un păr sănătos. Specialiștii spun că folosirea rozmarinului pentru sănătatea părului este una dintre cele mai bune alegeri pe care le puteți face, deoarece acesta are numeroase proprietăți benefice pentru podoaba capilară. După cum au demonstrat studiile științifice, rozmarinul stimulează creșterea părului. Apoi, acesta are multe alte proprietăți care pot fi de ajutor atunci când stresul se ...

Citește mai mult

Afinele, secretul ochilor luminoși

Afinele, secretul ochilor luminoși

Afinele au un rol important în fitoterapia românească, datorită concentrației bogate în compuși cu efect antioxidant și detoxifiant. Aceste proprietăți le fac utile în numeroase boli, mai ușoare sau mai grave. Specialiștii afirmă că prima calitate a afinelor, care le face superioare altor fructe, este indicele lor glicemic foarte mic. Nu numai că pot fi consumate în siguranță de persoanele cu diabet, ci pot ajuta chiar la tratarea acestei boli. Ele ...

Citește mai mult

Obțineți beneficii pentru sănătate cu broccoli, leguma-minune!

Obțineți beneficii pentru sănătate cu broccoli, leguma-minune!

Toţi medicii le spun pacienţilor că este foarte important să introducă în alimentaţie numai produse care le fac bine, îi protejează şi le întăresc organismul. În acest articol vă vom spune care sunt primele patru legume verzi care aduc o mulţime de beneficii pentru sănătate. Prima dintre acestea este broccoli, considerată o legumă-minune, mai ales în cazul bolnavilor de cancer, dar şi a celor care suferă de boli de inimă ori anemie. Apoi, varza ...

Citește mai mult

Feniculul, recomandat de medici pentru a scăpa de balonări

Feniculul, recomandat de medici pentru a scăpa de balonări

Cea mai largă utilizare a feniculului este în tratarea și prevenirea indigestiilor, a enterocolitei, a colicilor, a balonărilor, a constipației, a digestiei lente și a indigestiei pe fond nervos sau după o masă copioasă. În tulburări digestive, ceaiul de fenicul liniștește spasmele, calmează durerile și restabilește apetitul, inclusiv la copiii mici. În plus, specialiștii spun că uleiul de fenicul conferă o stare de confort și de mulțumire, fiind util ...

Citește mai mult

Ceaiuri care vă ajută să luptați împotriva bolilor

Ceaiuri care vă ajută să luptați împotriva bolilor

Unii oameni nu știu că își pot trata unele boli doar consumând anumite ceaiuri. De exemplu, ceaiul de țelină este un remediu util pentru scăderea nivelului de acid uric din sânge. Timp de mulți ani, a fost unul dintre cele mai bune suplimente împotriva gutei, retenției de lichide și problemelor urinare. Cum îl preparați? Puneți o lingură de frunze de țelină, într-o cană de apă și fierbeți-le. Apoi, lăsați băutura să stea un pic și ...

Citește mai mult

Broccoli inhibă dezvoltarea celulelor canceroase

Broccoli inhibă dezvoltarea celulelor canceroase

Pentru cei care nu știu, pe lângă calitățile sale nutriționale excepționale, broccoli are și proprietăți vindecătoare. Așa că, aveți suficiente motive să-l consumați cât mai des. Specialiștii spun că, înainte de toate, această legumă conține sulforafan, un compus-anticancerigen care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. De asemenea, elimină din organism bacteria H. pylori, o bacterie care crește riscul de cancer gastric. Totodată, broccoli mai ...

Citește mai mult

1...3132333435...77