15 Aprilie 2016
2270 accesări
0 comentarii

Tratamentul cu antibiotice fără indicaţiile medicului poate crea foarte multe probleme de sănătate, deoarece administrarea unor antibiotice fără antibiogramă nu garantează că tratamentul este eficient pentru afecţiunea pe care pacientul o are, în realitate.

Medicii sunt de părere că pacienţii, care iau antibiotice fără recomandarea medicului, trebuie să se gândească la răul pe care îl produc în jur, prin răspândirea germenilor rezistenţi.
Informarea periodică corectă asupra circulaţiei germenilor rezistenţi în spitale şi în mediul ambiental şi instituirea unor politici naţionale de antibioterapie sunt principalele metode de a controla acest fenomen.

„Pacienţii care se autotratează cu antibiotice sunt victimele propriului comportament. Folcloric, antibioticele sunt utilizate pentru terapia unei stări febrile, a unei sâcâieli inclusiv urinare. Medicul are în ghidurile de prescripţie a antibioticelor situaţii în care poate prescrie terapia fără antibiogramă, dar această manieră nu trebuie să devină practică generală”, a declarat dr. Nicolae Calomfirescu, medic specialist.

Administrarea de antibiotice trebuie să fie controlată de medicul curant, pentru că acesta o indică doar atunci când este imperios necesar, iar specialiştii insistă ca pacienţii să nu se autotrateze, pentru a nu creşte rezistenţa germenilor la antibiotice.

Taguri articol: sfatul medicului antibiotice

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU