25 Februarie 2016
8569 accesări
1 comentariu

De obicei, boala hemoroidală afectează adultul tânăr de 30-60 de ani, sub 20 de ani este rară, iar peste 60 de ani scade incidenţa. Cele mai frecvente cauze pentru hemoroizi sunt constipaţia îndelungată, diareea, anumite alimente (alcool, condimente), poziţia şezândă la lucru, obezitatea, ridicarea de greutăţi. Netratate la timp sau tratate superficial,aceste afecţiuni pot genera probleme mult mai complicate: hemoragia, tumefierea locală şi abcesele perianale.

Simptomele bolii sunt sângerările, durerile în jurul anusului şi rectului, prurit, prolapsul şi accentuarea constipaţiei. Principala cauză o reprezintă scăderea rezistenţei peretelui venos, de obicei moştenită genetic, care duce la dilatarea venelor sub acţiunea unor factori favorizanţi, cum ar fi constipaţia, statul mult pe scaun (şoferi, contabili, informaticieni etc.), obezitatea, sarcina, consumul de alcool şi alimente picante.În funcţie de stadiul de dezvoltare a hemoroizilor, de opţiunea pacientului, de experienţa medicului şi de dotarea cabinetului, tratamentul hemoroizilor poate fi realizat atât prin metode chirurgicale, cât şi nechirurgicale.

„Această afecţiune venoasă ce poartă denumirea de boală hemoroidală este cauzată de o presiune prea mare la nivelul rectului şi de o forţare continuă a fluxului sanguin în venele rectale, fapt ce le determină pe acestea să se dilate şi să se inflameze. Pacienţii cu istoric de boală hemoroidală în familie sunt mai predispuşi la îmbolnăvire.De reţinut este faptul că pacienţii trebuie să evite automedicaţia şi să se prezinte în timp util la medicul specialist pentru ca boala să fie diagnosticată”

- a explicat dr. Iusuf Timurlenc, medic primar chirurgie generală în cadrul Medical On Group.

Tipuri de hemoroizi şi tratamente personalizate
Potrivit specialistului, există două tipuri de hemoroizi: interni şi externi. Hemoroizii interni se dezvoltă în interiorul canalului anal. Aceştia sunt adesea prezenţi fără un semn, o cauză sau vreun disconfort. Sunt de cele mai multe ori nedureroşi, dar pot cauza sângerări şi prolaps, mai ales atunci când este exercitată o presiune mai mare decât de obicei asupra lor.
Hemoroizii externi se dezvoltă în jurul anusului şi cauzează majoritatea simptomelor asociate cu această afecţiune: durerea, presiunea, senzaţiile de arsură şi mâncărime, deoarece pielea din jurul lor devine foarte sensibilă.
Dacă un hemoroid devine strangulat, se poate forma un cheag de sânge care poate cauza dureri foarte intense.

„Tromboza hemoroidală este reprezentată de închegarea sângelui în vasele hemoroidale. Apare mai frecvent în cazul hemoroizilor externi, mai ales după un episod de constipaţie, diaree, efort fizic intens. Poate fi de dimensiuni mici, limitată la un singur hemoroid sau poate cuprinde întreaga circumferinţă anală. Afecţiunea este intens dureroasă datorită inflamaţiei (tromboflebita hemoroidală). Se produce o tumefiere locală dureroasă. Evoluţia poate fi spre resorbţie în timp de aproximativ 2-3 săptămâni, dar poate evolua adesea şi spre complicaţii, ca hemoragia sau abcesul perianal”

- mai spune medicul.

Echipa medicală condusă de dr. Iusuf Timurlenc pune la dispoziţia pacienţilor aparatură medicală performantă pentru diagnosticarea şi tratarea corectă a afecţiunilor anorectale.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

27 februarie 2016
serif sevghiul
despre hemoroizii externi

Da,dar cu durerile cum facem?eu m am operat de hemoroizi si am vzt moartea cu ochii in post operator si nu numai.am avut fisura anala,aceea s a rezolvat ,dar cu cei externi ma lupt intr-una.aş fii vrut sa merg si sa scap si de cei externi dar la ce dureri am avut,numai am curajul sa trec inca o data prin ce am trecut.

Articol publicat de Andreea Năstase